Ελλάδα

Μητσοτάκης: "Εναλλακτικοί φόροι και ελάφρυνση νοικοκυριών"

Την εύρεση ισοδύναμων μέτρων για την αποφυγή υπερφορολόγησης των νοικοκυριών και της παροχής των υπηρεσιών υγείας, υποστήριξε ο υποψήφιος βουλευτής Β' Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ραδιοφωνικό σταθμό.

«Από τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε μνημονιακό κόμμα, η ψεύτικη διάκριση μνημονίου -αντιμνημονίου ανήκει στο παρελθόν. Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο πρόσφατης δημοσκόπησης ήταν το γεγονός ότι στο ερώτημα αν είστε μνημονιακός ή αντιμνημονιακός, το 75% απάντησε ότι δεν τους αφορά αυτό το ερώτημα», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Πριν από ένα μήνα είχα γράψει ένα άρθρο με 5 ισοδύναμα, κοστολογημένα μέτρα για να αποφύγουμε την υπερφορολόγηση των νοικοκυριών και των πολιτών από τις πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ. Επιμένω ότι η πολιτική την ισοδύναμων πρέπει να είναι συγκεκριμένη. Μέσα από την τελική τοποθέτησή της η Νέα Δημοκρατία θα μιλήσει με συγκεκριμένα ισοδύναμα μέτρα. Πολλά χρόνια τώρα το πολιτικό σύστημα δεν έλεγε την αλήθεια. Πλέον τελείωσαν τα παραμύθια», υποστήριξε ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

«Ο πρωτογενής τομέας στη χώρα μας έχει ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και μια υπερφορολόγηση του τομέα σε αυτή τη χρονική περίοδο μπορεί να τελειώσει τον κλάδο», δήλωσε αναφορικά με την φορολόγηση των αγροτών.

Για την υπερφορολόγηση ασφαλιστικών ταμείων αλλά και τις στρεβλώσεις στα μισθολόγια του δημοσίου σχολίασε ο κ.Μητσοτάκης λέγοντας: «Και σήμερα ακόμα εξακολουθεί να υπάρχει μια υπερβολικά μεγάλη φορολόγηση ασφαλιστικών ταμείων, ειδικά της ΔΕΗ. 600.000.000 ευρώ το χρόνο πληρώνει ο προϋπολογισμός το χρόνο για τις ασφαλιστικές υποχρεώσεις της ΔΕΗ.

Ακόμα στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα υπάρχουν στρεβλώσεις στα ειδικά μισθολόγια. Υπάρχουν δημόσιοι υπάλληλοι που για την ίδια δουλειά παίρνουν παραπάνω χρήματα από κάποιον συνάδελφό τους. Αυτές οι στρεβλώσεις πρέπει να διορθωθούν για να καλύψει την αύξηση του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση και για τη φορολόγηση των αγροτών.»

«Ναι» στους εναλλακτικούς φόρους, όπως την αύξηση φορολόγησης των τσιγάρων, προωθώντας το «καλό στη δημόσια υγεία» υποστήριξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αναφορικά με το θέμα της μετανάστευσης ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε κλείνοντας πως: «Η Ευρώπη υπό την πίεση μιας μεγάλης ανθρωπιστικής τραγωδίας, αναγνωρίζει πλέον ότι το πρόβλημα της μετανάστευσης είναι ευρωπαϊκό. Άλλο πράγμα είναι ο πολιτικός πρόσφυγας και άλλο οικονομικός μετανάστης τον οποίο η Ευρώπη δεν αντέχει. Η Γερμανία είναι η πρώτη χώρα που αναγνώρισε ότι το Δουβλίνο 2 πρέπει να καταργηθεί. Οι χώρες υποδοχής χρειάζονται μεγαλύτερη υποστήριξη».

Σχόλια