default-image

Κ. Μητσοτάκης: "Η πολιτική δε θέλει loosers"

Ελλάδα
Κ. Μητσοτάκης: "Η πολιτική δε θέλει loosers"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η πολιτική δεν θέλει loοsers», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος βουλευτής Β' Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα σε γνωστό ραδιοφωνικό σταθμό.

«Αυτό που για κάποιον φαντάζει δημοσκοπική ανατροπή για άλλους ήταν αναμενόμενο καθώς οι πολίτες αντιλαμβάνονται πολύ καλύτερα αυτό που συνέβη στη χώρα τους τελευταίους επτά μήνες. Στις εκλογές οι πολίτες θα κληθούν να απαντήσουν αν ρυθμιστής των εξελίξεων θέλουν να είναι η Νέα Δημοκρατία ή ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοδυναμία δεν πρόκειται να υπάρξει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην περίπτωση αυτοδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ: «Αν εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα δεν έχω καμία αμφιβολία ότι οι κουβέντες για παράλληλο πρόγραμμα θα βρουν ξανά τη θέση τους στην επίσημη πολιτική της επόμενης μέρας και το αποτέλεσμα θα είναι να βρεθούμε στο ίδιο αδιέξοδο που ήμασταν πριν από κάποιους μήνες».

«Είναι οι πρώτες εκλογές που γίνονται χωρίς αφήγημα λαϊκισμού γι' αυτό και είναι δύσκολο για τον κ. Τσίπρα να βρει μια πειστική ιστορία. Είναι σαν να λέει o κ. Τσίπρας λυπηθείτε με, έφαγα ξύλο, ψηφίστε με. Η πολιτική δεν θέλει losers», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Αναφορικά με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη αλλά και για την έξοδο της Ελλάδας από το μνημόνιο ο κ.Μητσοτάκης ανέφερε: «Ο κ. Λαφαζάνης δεν λαϊκίζει, την πραγματική του άποψη λέει, η οποία θα ήταν άκρως καταστροφική για τη χώρα και με την οποία διαφωνώ κάθετα. Ο μόνος τρόπος για να βγεις από το μνημόνιο είναι να το εφαρμόσεις. Όσο γρήγορα εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις τόσο πιο γρήγορα θα έρθει η ανάπτυξη».

«Μόνο με ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών θα τελειώνουμε με την περιπέτεια των capital controls και θα λειτουργήσει ξανά η οικονομία. Διεκδικούμε την επιστροφή στην κανονικότητα. ΣΥΡΙΖΑ έχει διώξει κάθε επένδυση που έγινε στην Ελλάδα. Όποιος επενδυτής έρχεται εμείς τον κυνηγάμε», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αναφορικά με το θέμα αύξησης του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, «η αύξηση του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση είναι μια νεοκομμουνιστικής αντίληψης προσέγγιση που θέλει να βγάλει τα αριστερά απωθημένα του ΣΥΡΙΖΑ. Χτυπάει τη μεσαία τάξη και όσους αποταμιεύουν για να εξασφαλίσουν κάτι καλύτερο για τα παιδιά τους. Η Νέα Δημοκρατία δεσμεύεται ότι το 23% στην εκπαίδευση θα φύγει την επόμενη μέρα».

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο «καυτό» θέμα της μετανάστευσης υποστηρίζοντας πως «για πρώτη φορά η Ευρώπη αντιλαμβάνεται ότι το μεταναστευτικό είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα. Το Δουβλίνο 2 έχει πεθάνει. Την προσέγγιση στο μεταναστευτικό «ανοίξαμε και σας περιμένουμε» χωρίς να έχουμε τις υποδομές να το υποστηρίξουμε, την είδαμε στην πράξη από τον ΣΥΡΙΖΑ».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News