Ελλάδα

Μεϊμαράκης: "Εγγυώμαι προσωπικά τη στήριξη αγροτών-κτηνοτρόφων"

Την υπόσχεση ότι, σε κάθε περίπτωση και ανεξαρτήτου αποτελέσματος, θα είναι απόλυτα δίπλα στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, ότι θα δώσει άμεσες λύσεις σε ό,τι αφορά το ΒΟΑΚ, τους αγροκτηνοτροφικούς συνεταιρισμούς, προβλήματα στον τουρισμό, το λιμάνι του Ρεθύμνου, το αεροδρόμιο στο Ηράκλειο και όλα όσα, όπως είπε, έμειναν πίσω τόσα χρόνια, έδωσε από το Ρέθυμνο, όπου συνέχισε την περιοδεία του μετά το Ηράκλειο, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε από το Ρέθυμνο ότι η χώρα χρειάζεται συναίνεση, συνεργασίες, διάλογο και κοινή προσπάθεια καθώς και μια σχέση εμπιστοσύνης της Πολιτείας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενώ είπε ότι θα καταβληθεί προσπάθεια για συνεργασία με όλους τους δημοκράτες, που έχουν άποψη και προτάσεις, για να βρεθούν οι λύσεις ώστε να μπει ξανά η χώρα στη σωστή πορεία.

«Δε φταίνε για όλα οι Ευρωπαίοι. Πρέπει κι εμείς να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, να δούμε τα λάθη μας, να αλλάξουμε τακτική», υπογράμμισε και ζήτησε από τους πολίτες να μην απέχουν, να μη ρίξουν ψήφο διαμαρτυρίας, καθώς οι τιμωρητικές ψήφοι άνοιξαν το δρόμο για κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, και αυτό είχε ως αποτέλεσμα η χώρα να "φεσωθεί" 90 δισ., όπως είπε χαρακτηριστικά.

Το βράδυ της Πέμπτης, στον τελευταίο του σταθμό στο νησί, τα Χανιά, κατά τη διάρκεια ομιλίας που απηύθυνε στους φίλους του κόμματος, ο κ. Μεϊμαράκης ζήτησε καθαρή εντολή τετραετίας, στάθηκε στην ανάγκη οι πολίτες να πουν όχι στην αποχή από τις εκλογές, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά και πάλι στους αγρότες και ιδιαίτερα στο φορολογικό, υπογραμμίζοντας πως τα μέτρα που υπαγορεύουν τη φορολόγηση του αγροτικού εισοδήματος θα οδηγήσουν σε αφανισμό τον αγροτικό τομέα.

Οι τελευταίες επαφές στο Ηράκλειο

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. βρίσκεται από την Τετάρτη στην Κρήτη, ξεκινώντας την περιοδεία του από τα ανατολικά του νησιού.

Ολοκληρώνοντας το σκέλος της περιοδείας του στην ανατολική Κρήτη και πριν μεταβεί δυτικότερα, ο κ. Μεϊμαράκης είχε συνάντηση στο Ηράκλειο με τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ειρηναίο, τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη καθώς και τους δημάρχους του νομού, ενώ στη συνέχεια αναχώρησε από το νομό όπου θα είναι υποψήφιος στις 20 Σεπτεμβρίου.

Η περιοδεία Μεϊμαράκη στο Ηράκλειο στο παρακάτω βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της "ΚΡΗΤΗ TV":

Ειδικότερα, η περιοδεία του κ. Μεϊμαράκη στην Κρήτη συνεχίστηκε με τις επισκέψεις του ίδιου και της συνοδείας του στο Πέραμα Μυλοποτάμου στην πόλη του Ρεθύμνου ενώ το απόγευμα μετέβη στα Χανιά.

Στο Ρέθυμνο

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τους δημάρχους του νομού Ρεθύμνου στην Αντιπεριφέρεια, ο πρόεδρος της Ν.Δ. τόνισε ότι «τα προβλήματα δε λύνονται με λόγια και με μοναξιά... Μόνο με διάλογο, συναίνεση και κοινή προσπάθεια».

Ο κ. Μεϊμαράκης έκανε λόγο για μία πορεία προς τη νίκη του κόμματος, που στόχο έχει, όπως είπε, την αναγέννηση της χώρας με τη βοήθεια των δημιουργικών ανθρώπων και όλων όσοι πιστεύουν στην ευρωπαϊκή προοπτική.

«Κύριο μέλημα της Ν.Δ. είναι να χτιστεί μία σχέση εμπιστοσύνης της Πολιτείας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους φορείς της περιφέρειας, δεδομένου ότι οι εκπρόσωποι τους είναι επί της ουσίας οι γνώστες των προβλημάτων και εκείνοι που μπορούν να υποδείξουν τις λύσεις και να προτείνουν τις αλλαγές προς το καλύτερο», ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης από το Ρέθυμνο.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τους δημάρχους του νομού, τους ζήτησε συγνώμη για όλα όσα δεν έκαναν ως κόμμα και ως κυβέρνηση, όταν μπορούσαν, υποσχόμενος όμως ότι χωρίς πολλά λόγια και υποσχέσεις, χωρίς καμία διάθεση να υφαρπάξει ψήφους με ψέματα, θα δώσει άμεσες λύσεις σε ό,τι αφορά το Βόρειο Οδικό Άξονα, τους αγροκτηνοτροφικούς συνεταιρισμούς, προβλήματα στον τουρισμό, το λιμάνι του Ρεθύμνου, το αεροδρόμιο στο Ηράκλειο και όλα όσα έμειναν πίσω τόσα χρόνια.

«Η χώρα χρειάζεται συναίνεση, συνεργασίες, διάλογο. Και είναι αδιανόητο όταν κάποιοι δεν κουβεντιάζουν και στέλνουν μηνύματα αποκομμένης πορείας - αυτό δείχνει αλαζονεία και εγωκεντρισμό, στοιχεία που η Νέα Δημοκρατία δεν έχει, δεν υπερασπίζεται. Αντιθέτως επιζητεί τη συνεργασία και πιστεύει πως θα είναι ο κορμός της αυριανής κυβέρνησης», ανέφερε.

Αυτή η κυβέρνηση «θα προχωρήσει γρήγορα όλα όσα πήγαν πίσω τους τελευταίους 7 μήνες, και με ουσιαστικές διαπραγματεύσεις στο εξωτερικό, που θα κρίνονται όχι από το χρόνο που θα χρειάζονται για να ολοκληρωθούν, αλλά από το αποτέλεσμα...», επισήμανε ο κ. Μεϊμαράκης και προσέθεσε:

«Και πρέπει να παραδεχτούμε όλοι μας πως τελικά δε φταίνε για όλα οι Ευρωπαίοι. Πρέπει κι εμείς να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, να δούμε τα λάθη μας, να αλλάξουμε τακτική. Μπορούμε να τα καταφέρουμε αν ενωθούμε, οργανωθούμε, παλέψουμε».

Από το Πέραμα, ο πρόεδρος της Ν.Δ. ζήτησε από τους πολίτες να σκεφτούν σοβαρά τα κρίσιμα θέματα και προβλήματα που έχει να επιλύσει η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις επερχόμενες εκλογές και τους ζήτησε να μην απέχουν, να μη ρίξουν ψήφο διαμαρτυρίας, να μην προσέλθουν στις κάλπες με εκνευρισμό.

«Σε αυτή την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η χώρα, απαιτεί συναινέσεις, συνεννοήσεις. Και όμως υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που λένε ότι μόνες τους μπορούν να τα καταφέρουν ή ότι αποτελούν εγγύηση για όλα τα ζητήματα ή ότι τα πρόσωπα που ηγούνται μπορούν να δώσουν λύσεις σε όλα. Δείχνουν μια αλαζονεία, έναν εγωκεντρισμό. Αγνοούν το υπόλοιπο κομμάτι του ελληνικού λαού», είπε ο κ. Μεϊμαράκης.

Και πρόσθεσε: «Εγώ καθαρά σας λέω ότι εμείς θα προσπαθήσουμε να συνεργαστούμε με όλους τους δημοκράτες, που έχουν άποψη και προτάσεις για να μπορέσουμε να βρούμε τις λύσεις και να βάλουμε τη χώρα στη σωστή πορεία. Ταυτόχρονα θα συνεργαστούμε και θεσμικά με όλους τους φορείς, όπως είναι η αυτοδιοίκηση, τα επιμελητήρια, οι αγροτικές ομοσπονδίες και οι σύλλογοι, ώστε να μπορέσουμε να έχουμε απόψεις και λύσεις».

«Η ψήφος διαμαρτυρίας, η αποχή και οι τιμωρητικές ψήφοι άνοιξαν το δρόμο για κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, και αυτό είχε ως αποτέλεσμα η χώρα να "φεσωθεί" 90 δισ. Δεν πιστεύω ότι άξιζε να πληρώσουμε τόσο ακριβά μία τέτοια διαμαρτυρία», σημείωσε.

Οι δήμαρχοι του Ρεθύμνου, αφού ενημέρωσαν τον κ. Μεϊμαράκη για τα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών, επισήμαναν πως οι Δήμοι κυβερνώνται από τον πατριωτισμό των αυτοδιοικητικών, των εργολάβων, την ανοχή των πολιτών, την υπομονή.

«Αντέξαμε στην κρίση και προσπαθούμε ακόμη. Χρειαζόμαστε όμως τη στήριξη της Πολιτείας και τελικά να μάθει να ακούει την αυτοδιοίκηση», είπε χαρακτηριστικά η αντιπεριφεριάρχης Ρεθύμνου Μαρία Λιονή.

Ο κ. Μεϊμαράκης υποσχέθηκε τη στήριξη, σε κάθε περίπτωση και ανεξαρτήτου αποτελέσματος, στους αγρότες και κτηνοτρόφους, οι οποίοι αντιμετωπίζουν μία σκληρή και ταυτόχρονα ρευστή καθημερινότητα, χωρίς κανείς να μπορεί να τους εγγυηθεί τίποτα.

«Εγγυώμαι προσωπικά πως στο εξής θα είμαι απόλυτα δίπλα τους, διότι γνωρίζω πολύ καλά τα πραγματικά προβλήματα του κλάδου και επιτέλους πρέπει ο αγρότης και ο κτηνοτρόφος να μην οδηγηθούν στον αφανισμό», είπε χαρακτηριστικά.

Ακολούθως ο πρόεδρος της Ν.Δ. συνομίλησε με εκπροσώπους του Επιμελητηρίου.

Στα Χανιά

Ακολούθως ο κ. Μεϊμαράκης μετέβη στα Χανιά, όπου κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με αυτοδιοικητικά στελέχη της περιοχής στην Αντιπεριφέρεια, καθώς και με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων στο Επιμελητήριο της πόλης, τόνισε ότι η χώρα για να πάει μπροστά χρειάζεται πολιτική σταθερότητα.

Στα γραφεία της Αντιπεριφέρειας Χανίων ο πρόεδρος της Ν.Δ. συναντήθηκε με τον αντιπεριφερειάρχη Απόστολο Βουλγαράκη, με δημάρχους και στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης της περιοχής.

«Η χώρα δεν μπορεί να προχωρήσει όταν έχουμε συνεχώς εκλογές», είπε μεταξύ άλλων, τονίζοντας την ανάγκη να υπάρχει σταθερή διακυβέρνηση στη χώρα.

«Πιστεύω ότι η σταθερότητα μπορεί να δώσει και σταθερές λύσεις σε όλα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο Επιμελητήριο της πόλης, που ήταν ο τρίτος σταθμός της περιοδείας του στα Χανιά, ο πρόεδρος της Ν.Δ. συναντήθηκε με τον πρόεδρο Γιάννη Μαργαρώνη και εκπροσώπους παραγωγικών φορέων της περιοχής.

Μιλώντας προς τους παραγωγικούς φορείς, επισήμανε ότι «η σταθερότητα θα δώσει στίγμα εμπιστοσύνης ώστε να ξαναλειτουργήσει η οικονομία», ενώ παράλληλα τόνισε την ανάγκη της συστράτευσης όλων των δυνάμεων του τόπου.

Ο αρχηγός της Ν.Δ. δεν παρέλειψε να ασκήσει κριτική στον Αλέξη Τσίπρα για τον τρόπο διαπραγμάτευσης με τους εταίρους υποστηρίζοντας ότι « εγώ δεν πιστεύω ότι διαπραγματεύτηκε. Ροκάνισε το χρόνο με παλινωδίες. Μας πήγε πίσω».

Αναφερόμενος στη στάση του κόμματός του στην ψηφοφορία για τη συμφωνία με τους εταίρους είπε: «Ψηφίσαμε τη συμφωνία γιατί μας κρατά στην Ευρώπη».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. μιλώντας αμέσως μετά τις συναντήσεις του με δημοσιογράφους επισήμανε ότι απαιτούνται συναινέσεις, συνεργασίες και συνεννοήσεις, που όπως είπε θα θέλει η πλειοψηφία των πολιτών.

Αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις δήλωσε: «Τις διαβάζω και παίρνω τα στοιχεία για να μπορώ να τις ανατρέψω υπέρ μας. Και όχι για να με εντυπωσιάσουν, να με καθοδηγήσουν, να μου δημιουργήσουν πανηγυρική διάθεση ή απογοήτευση ανάλογα με το πώς μας εμφανίζουν».

Από τα Χανιά ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης υποστήριξε ότι οι πολίτες δε θέλουν υποσχέσεις που δεν μπορούν να υλοποιηθούν, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «κατά τη γνώμη μου θα κρίνουν την τελευταία ώρα με πολύ αυστηρά κριτήρια τις πολιτικές δυνάμεις».

Η ομιλία του στους φίλους του κόμματος

Το βράδυ της Πέμπτης, από τα Χανιά, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ζήτησε καθαρή εντολή τετραετίας μιλώντας σε συγκέντρωση φίλων του κόμματός του.

«Ζητούμε εντολή τετραετούς θητείας για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε την αλλαγή στην Ελλάδα. Ζητούμε ισχυρή εντολή», είπε ο κ. Μεϊμαράκης.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ζήτησε από τους πολίτες να αναδείξουν τη Ν.Δ. πρώτο κόμμα, ώστε, όπως είπε, να σχηματιστεί κυβέρνηση με κορμό την Νέα Δημοκρατία. Παρ' όλα αυτά στάθηκε στην ανάγκη «να διαγραφεί το ψέμα από τον πολιτικό διάλογο» και κάλεσε τους πολίτες να πουν όχι στην αποχή, όχι όπως είπε στην ψήφο διαμαρτυρίας του πολιτικού συστήματος. «Διεκδικούμε ένα καλύτερο μέλλον για την Ελλάδα» τόνισε.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. αναφέρθηκε ιδιαιτέρως στο μεταναστευτικό, καταλογίζοντας ευθύνες στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. Ταυτόχρονα, έστειλε μήνυμα προς την Ευρώπη, επισημαίνοντας την ανάγκη το πρόβλημα να αντιμετωπιστεί πολιτικά.

Ο κ. Μεϊμαράκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους αγρότες και χαρακτήρισε το αγροτικό ως εθνικό πρόβλημα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι, «για να υπάρχει ισχυρή Ελλάδα, πρέπει να υπάρχει ισχυρή περιφέρεια, για να υπάρχει ισχυρή περιφέρεια, πρέπει να υπάρχει ισχυρός πρωτογενής τομέας».

Αναφερόμενος τέλος στο φορολογικό των αγροτών, είπε ότι αυτά τα μέτρα δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά. Γιατί, όπως υποστήριξε, «θα αφανίσουν τον αγροτικό τομέα».

Τον κ. Μεϊμαράκη καλωσόρισε στο βήμα με μια κρητική μαντινάδα η Ντόρα Μπακογιάννη.

Σχόλια