default-image

Συνάντηση Φ. Κιάου με ΟΛΜΕ και ΔΟΕ

Ελλάδα
Συνάντηση Φ. Κιάου με ΟΛΜΕ και ΔΟΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συναντήσεις με ΟΛΜΕ και ΔΟΕ ξεκίνησε και η υπηρεσιακή υπουργός Παιδείας Φρόσω Κιάου με επίκεντρο τα «καυτά» προβλήματα εν όψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς. Όπως ανέφερε το υπουργείο, «βασικός στόχος ειναι να πραγματοποιηθεί απρόσκοπτα η έναρξη του σχολικού έτους, υπερβαίνοντας τις όποιες δυσκολίες προκύψουν απο την προεκλογική περίοδο, αλλά και καλύπτοντας τα εκπαιδευτικά κενά στα σχολεία».

Ωστόσο, προσπαθεί να καθησυχάσει μαθητές και γονείς ότι γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες που θα εξασφαλίσουν την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων όλων των βαθμίδων.

Σύμφωνα πάντα με το υπουργείο, όσον αφορά στην πλήρωση των κενών στα σχολεία, υπάρχει η δυνατότητα κάλυψης 12.000 θέσεων αναπληρωτών που θα καλύψουν ολοήμερα και ειδικά σχολεία μέσω ΕΣΠΑ. Η εν λόγω χρηματοδότηση έχει εγκριθεί και αναμένεται η έκδοση σχετικής Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου.

Επίσης, ζητήθηκαν από το υπουργείο 8.000 θέσεις κατ' εξαίρεσιν, που θα πρέπει να καλυφθούν από τον εθνικό προϋπολογισμό. Εν τούτοις η επίσημη καταμέτρηση των κενών δεν έχει ολοκληρωθεί και ο ακριβής αριθμός τους δεν έχει ανακοινωθεί.

Ταυτόχρονα ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας ότι εγκρίθηκε από το ΣτΕ η εξαίρεση, από τους περιορισμούς των υπηρεσιακών μεταβολών λόγω προεκλογικής περιόδου, των αποσπάσεων εκπαιδευτικών και των προσλήψεων αναπληρωτών και ωρομισθίων και πραγματοποιήθηκαν οι αποσπάσεις 2.600 εκπαιδευτικών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News