default-image

Συνεδριάζει η διακομματική για το θέμα του ντιμπέιτ

Ελλάδα
Συνεδριάζει η διακομματική για το θέμα του ντιμπέιτ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η  άτυπη σύσκεψη της διακομματικής επιτροπής, στις έξι σήμερα το απόγευμα στη Βουλή, αναμένεται να δώσει τη λύση στο θέμα που προέκυψε με την ημερομηνία του ντιμπέιτ μεταξύ των πολιτικών αρχηγών (πλην του Νίκου Μιχαλολιάκου). 

Η αρχική πρόταση της Όλγας Γεροβασίλη εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ήταν το ντιμπέιτ να οριστεί για τη 10η Σεπτεμβρίου, ωστόσο η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά είχε προγραμματίσει για την ίδια μέρα την κεντρική της ομιλία στη ΔΕΘ, με αποτέλεσμα το ντιμπέιτ να είναι στον αέρα.

Το ΠΑΣΟΚ, έχει αντιπροτείνει τη διεξαγωγή του ντιμπέιτ στις 9 Σεπτεμβρίου, ημερομηνία με την οποία συμφωνούν τόσο η ΝΔ όσο και το Ποτάμι. Ωστόσο, εκείνη την επισκέπτεται τη ΔΕΘ ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Τα κομματικά επιτελεία, έχουν βάλει κάτω τα ημερολόγια και προσπαθούν να βρουν τη χρυσή ημερομηνία με δεδομένο ότι η τηλεμαχία μεταξύ των προέδρων του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη έχει ήδη προγραμματιστεί για τις 14 Σεπτεμβρίου.

Ακόμα πάντως και αν βρεθεί η ημερομηνία για την διεξαγωγή του ντιμπέιτ, οι εκπρόσωποι των κομμάτων θα πρέπει να συμφωνήσουν και στους όρους διεξαγωγής των δύο τηλεοπτικών αναμετρήσεων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News