default-image

Στην Αθήνα Αβραμόπουλος και Τίμερμανς για το μεταναστευτικό

Ελλάδα
Στην Αθήνα Αβραμόπουλος και Τίμερμανς για το μεταναστευτικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην Ελλάδα βρίσκονται σήμερα ο ευρωπαίος Επίτροπος, αρμόδιος για θέματα Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς, οι οποίοι θα έχουν συναντήσεις με τις ελληνικές αρχές για το ζήτημα των αυξανόμενων μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών.

Το μεσημέρι αναμένεται οι κύριοι Αβραμόπουλος και Τίμερμανς να συναντηθούμε με την υπηρεσιακή Πρωθυπουργό Βασιλική Θάνου. Επίσης αναμένεται να επισκεφθούν στο λιμάνι του Πειραιά τις εγκαταστάσεις της Frontex, συνοδευόμενοι από τους διευθυντές της Frontex, της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Υποστήριξης Ασύλου (EASO) και της EUROPOL.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες την Παρασκευή αναμένεται να μεταβούν στο νησί της Κω, όπου θα επαφές με τις τοπικές αρχές και με εκπροσώπους ΜΚΟ.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Επιτροπής, αρμόδια για θέματα Μετανάστευσης, Νατάσα Μπερτρό, με επιστολή της προς τον πρόεδρο της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, η κ. Θάνου επιβεβαίωσε τη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης να θέσει ως προτεραιότητα τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών στη χώρα και στην Ευρώπη.

Η εκπρόσωπος ανέφερε επίσης ότι «ο κ. Αβραμόπουλος απέστειλε επιστολή προς τις ελληνικές αρχές, με την οποία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητεί από την Ελλάδα να προχωρήσει σε τέσσερις τομείς που αφορούν στη διαχείριση του μεταναστευτικού».

Υπενθυμίζεται πως η πρωθυπουργός Βασιλική Θάνου, μαζί με τους αρμόδιους υπουργούς, αποφάσισε χθες, σε ευρεία διυπουργική σύσκεψη, μια σειρά συγκεκριμένων μέτρων, τα οποία θα παρουσιαστούν σήμερα σε συνέντευξη Τύπου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News