Ελλάδα

Επιστολή Θάνου σε Γιούνκερ

Τις ευχαριστίες της για τη δέσμευση παροχής στήριξης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και από τον ίδιο προσωπικά στην επιτέλεση των καθηκόντων της υπηρεσιακής κυβέρνησης εκφράζει η υπηρεσιακή πρωθυπουργός Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου σε επιστολή που απέστειλε την Τρίτη στον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Η κ. Θάνου διαβεβαιώνει τον κ. Γιουνκέρ ότι η υπηρεσιακή ελληνική κυβέρνηση «θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για συνέχιση του έργου της σταθεροποίησης της οικονομίας», απαντώντας σε επιστολή του προέδρου της Κομισιόν, ενώ στέκεται εκτενώς στο μεταναστευτικό ζήτημα, διαμηνύοντας πως η «αποτελεσματική διαχείριση» των ολοένα αυξανόμενων ανθρώπινων ροών προς την Ευρώπη αποτελεί «κυβερνητική προτεραιότητα», σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις χώρες της περιοχής.

Αναλυτικά η επιστολή της κ. Θάνου:

«Αγαπητέ κύριε πρόεδρε,

Σας ευχαριστώ θερμά για τη συγχαρητήρια επιστολή σας, επί τη αναλήψει των καθηκόντων μου, ως πρωθυπουργού της Ελλάδας.

Η υπηρεσιακή κυβέρνηση, στο μέτρο των αρμοδιοτήτων της και σεβόμενη τις ήδη αναληφθείσες ευρωπαϊκές δεσμεύσεις της χώρας, θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για συνέχιση του έργου της σταθεροποίησης της οικονομίας.

Παράλληλα, θέτουμε ως κυβερνητική προτεραιότητα την εξασφάλιση της αποτελεσματικής διαχείρισης των ολοένα αυξανόμενων προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών στην Ευρώπη, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις χώρες της περιοχής. Η ανάγκη μιας ενιαίας και αρραγούς αντιμετώπισης του κεντρικού αυτού ευρωπαϊκού και διεθνούς ζητήματος δεν μπορεί παρά να αποτελέσει μείζον διακύβευμα για όλες τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ενώσεως».

Σχόλια