default-image

Βουλή: Μετά τις εκλογές η διερεύνηση των υποθέσεων Χαϊκάλη-Μητρόπουλου

Ελλάδα
Βουλή: Μετά τις εκλογές η διερεύνηση των υποθέσεων Χαϊκάλη-Μητρόπουλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά τις εκλογές θα εξετάσει η Επιτροπή "Πόθεν Έσχες" της Βουλής το φάκελο του τ. βουλευτή Παύλου Χαϊκάλη, ο οποίος κατηγορήθηκε ότι διαθέτει off shore εταιρεία που δεν έχει δηλώσει, όπως επίσης και την υπόθεση του Αλέξη Μητρόπουλου.

Την απόφαση αυτή έλαβαν τα μέλη της Επιτροπής στη σημερινή τους συνεδρίαση, ενώ η πρόεδρος της Επιτροπής, κ. Χαραλαμπίδου, ενημέρωσε ότι η έρευνα για τον Παύλο Χαϊκάλη δε θα περιοριστεί μόνο στην "off shore" εταιρεία, αλλά και στην παλαιότερη με τις αδήλωτες χρηματιστηριακές συναλλαγές.

Από την πλευρά του ο κ. Χαϊκάλης εμφανίστηκε ενώπιον των μελών της Επιτροπής και κατέθεσε τα έγγραφα που, όπως τονίζει, αποδεικνύουν την αθωότητά του.

Μετά τις εκλογές, εκτός από την υπόθεση του Παύλου Χαϊκάλη η Επιτροπή "Πόθεν Έσχες" της Βουλής θα εξετάσει και την υπόθεση του Αλέξη Μητρόπουλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το naftemporiki.gr, η απόφαση ελήφθη παρά το ότι ένα μέλος της Επιτροπής πρότεινε να γίνει σήμερα ο έλεγχος του "πόθεν έσχες" του κ. Μητρόπουλου, καθώς κατά την εκτίμησή του υπάρχει πρόβλημα.

Η πρόεδρος της Επιτροπής Δέσποινα Χαραλαμπίδου, μιλώντας με δημοσιογράφους, είπε ότι το μέλος της Επιτροπής που εκτίμησε ότι υπάρχει πρόβλημα δεν είναι βουλευτής.

Προβλήματα στα "πόθεν έσχες" υπουργών-βουλευτών-ευρωβουλευτών

Υπογραμμίζεται πως ο έλεγχος των "πόθεν έσχες" βουλευτών, ευρωβουλευτών και υπουργών έδειξε ότι υπάρχουν προβλήματα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την κ. Χαραλαμπίδου, από τους 704 υπόχρεους, οι 10 δεν κατέθεσαν καν δήλωση "πόθεν έσχες", οι 49 είχαν ελλείψεις σε παραστατικά-δικαιολογητικά, οι 31 εμφάνισαν αρνητικό "πόθεν έσχες" (δηλαδή δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία) και οι 20 εμφάνισαν μηδενικές καταθέσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News