default-image

Μουζάλας:"Σε δύο άξονες η αντιμετώπιση του μεταναστευτικού"

Ελλάδα
Μουζάλας:"Σε δύο άξονες η αντιμετώπιση του μεταναστευτικού"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ανάγκη να υπάρξει μια πολιτική που αφενός θα απαλύνει τον πόνο των προσφύγων, αλλά παράλληλα να θεραπεύσει και την όχληση που η τοπική κοινωνία δέχεται» υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Ιωάννης Μουζάλας, σε συνέντευξή του σήμερα το πρωί σε γνωστό τηλεοπτικό σταθμό.

«Αν δεν το κάνεις μαζί κινδυνεύει να βγει η τοπική κοινωνία ενάντια να κατισχύσουν φασιστικές απόψεις», δήλωσε χαρακτηριστικά. Ο κ. Μουζάλας παραδέχθηκε ότι η κατάσταση στα νησιά του Αιγαίου είναι οξυμένη, ωστόσο γίνονται προσπάθειες απ΄ την πλευρά του υπουργείου ώστε να εξομαλυνθεί, επισημαίνοντας ότι το γεγονός ότι μιλάμε πλέον για προσφυγικό ζήτημα -και όχι για μεταναστευτικό- είναι μια ποιοτική αλλαγή, «βοηθάει να το αντιμετωπίσουμε καλύτερα».

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, «η αντιμετώπιση του ζητήματος έχει δύο άξονες. Όσον αφορά την Ελλάδα, χρειάζεται να φτιάξει τα Κέντρα Πρώτης Υποδοχής και να δυναμώσει τη καταγραφή, ώστε σε δυο τρεις ημέρες να μπορούν οι άνθρωποι να φύγουν. Άρα χρειάζεται να αυξηθεί το προσωπικό», τόνισε ο κ.Μουζάλας.

Παράλληλα ενημέρωσε πως υπάρχει σχεδιασμός από το υπουργείο και «μέχρι το τέλος της βδομάδας θα έχουν γίνει κάποια προγράμματα που θα επιτρέψουν την αποφόρτιση των νησιών».

Ο δεύτερος άξονας, αφορά την ΕΕ: «Φαίνεται ότι και στην Ευρώπη ωριμάζουν τα πράγματα προς αυτή την κατεύθυνση» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, συμπληρώνοντας πως «χρειάζεται να γίνει αφενός δικαιότερη κατανομή των προσφύγων και αφετέρου να υπάρξει μεγαλύτερη χρηματοδότηση στις χώρες του Νότου και άρα και την Ελλάδα, γιατί ως χώρες εισόδου των προσφύγων στην Ευρώπη δέχονται μεγάλες πιέσεις».

Ολοκληρώνοντας αναφέρθηκε στις συνθήκες που επικρατούν στο νησί της Κω, που επισκέφθηκε χθες, ο Ιωάννης Μουζάλας υπογράμμισε πως «οι συνθήκες στις οποίες βρίσκονται πρόσφυγες είναι κακές, και από την άλλη υπάρχουν παράπονα από τους κατοίκους του νησιού, καθώς τους κόστισε οικονομικά, μέσα στην τουριστική περίοδο».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News