Ελλάδα

Στον Πειραιά δυο πλοία με 4.230 μετανάστες

Εντός της ημέρας αναμένεται στο λιμάνι του Πειραιά να καταπλεύσουν δύο επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία από τη Μυτιλήνη, μεταφέροντας περίπου 4.230 μετανάστες.

Συγκεκριμένα στις 12 το μεσημέρι αναχώρησε από τη Λέσβο το καταμαράν "ΤΕRA JET" με σημαία Κύπρου αφού παρέλαβε 1.730 μετανάστες. Και αναμένεται να φτάσει στο λιμάνι του Πειραιά περίπου στις 9.30 το βράδυ.

Στο νησί βρίσκεται αυτή τη στιγμή και το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριο Βενιζέλος» που αναμένεται να αναχωρήσει εντός της ημέρας με άλλους 2.500 μετανάστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, τις επόμενες ημέρες τα εμπλεκόμενα υπουργεία σχετικά με την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών, πρόκειται να απλοποιήσουν τις διαδικασίες σχετικά με τις ταυτοποιήσεις προσφύγων στα νησιά, αλλά και τη διάθεση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, προκειμένου να μπορέσει να γίνει μια πρώτη αποσυμφόρηση, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες σχεδιάζεται να διατεθεί και τρίτο πλοίο για μεταφορά μεταναστών.

Πρόκειται για το επιβατηγό οχηματαγωγό «Κρήτη 1» που αυτή τη στιγμή επισκευάζεται στην Ουκρανία και αναμένεται στον Πειραιά πιθανότατα από Δευτέρα.

Εν τω μεταξύ, τουλάχιστον 1192 παράτυποι μετανάστες διασώθηκαν το τελευταίο 24ωρο από το λιμενικό σώμα ελληνική ακτοφυλακή σε 31 περιστατικά έρευνας και διάσωσης που έλαβαν χώρα σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Τα περιστατικά αυτά διαδραματίστηκαν στα νησιά της Λέσβου, Χίου, Σάμου, Αγαθονησίου, Φαρμακονησίου, Κω και Μεγίστης.

Σχόλια