Ελλάδα

Συνάντηση Κουτσούμπα με εργαζομένους Ναυπηγείων Σαλαμίνας

Συνάντηση πραγματοποίησε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας με αντιπροσωπεία του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων Ναυπηγείων Ελευσίνας στον Περισσό.

«Είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων στα ναυπηγεία και για την ικανοποίηση όλων των τρεχόντων αιτημάτων τους, όπως είναι για παράδειγμα η απλήρωτη δουλειά, τα δεδουλευμένα για πάρα πολλούς μήνες, όπως είναι άλλα ζητήματα εργασιακά, όπως είναι προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά για να ανοίξουν οι δουλειές σε πιο μόνιμη βάση. Συνήθως εξυπηρετούνται σχέδια της εργοδοσίας, η εργοδοσία παίζει παιχνίδι για τα δικά της συμφέροντα σε βάρος των εργαζομένων», τόνισε ο κ.Κουτσούμπας.

«Το ΚΚΕ θεωρεί ότι μπορεί να υπάρξει οριστική και μόνιμη λύση μόνο στην πορεία της πάλης για έναν ενιαίο δημόσιο φορέα ναυπηγοεπισκευής, με πραγματική εργατική - λαϊκή εξουσία, με κοινωνικοποίηση του πλούτου, με αποδέσμευση από την ΕΕ», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ.

Αναφορικά με τις εκλογές ο Δημήτρης Κουτσούμπας απηύθυνε το δικό του μήνυμα λέγοντας πως «ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να πέσει στην παγίδα που του στήνουν προεκλογικά -σε συνεργασία- ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, για να περάσουν μετά τις εκλογές νέα βάρβαρα σκληρά μέτρα σε βάρος του, με το 3ο μνημόνιο και τα νέα μέτρα που θα έρθουν.

Ταυτόχρονα, δεν πρέπει να δώσει ψήφο σε νέα αναχώματα που στήνονται, όπως είναι το νέο κόμμα που προήλθε από την πρόσφατη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ Νο 2, δεν πρέπει να δοθεί καμιά εργατική - λαϊκή ψήφος, ιδιαίτερα από τις εργατογειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά, όλης της Ελλάδας, από την ελληνική αγροτιά, στη ναζιστική Χρυσή Αυγή.

Τώρα με το ΚΚΕ υπάρχει λύση στο δρόμο της ανατροπής».

Σχόλια