default-image

Θεοδωράκης: "Το Υπουργείο Παιδείας έχει αμελήσει τα ΑμεΑ"

Ελλάδα
Θεοδωράκης: "Το Υπουργείο Παιδείας έχει αμελήσει τα ΑμεΑ"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την ελπίδα του η υπηρεσιακή κυβέρνηση να καλύψει τα κενά και να αναπληρώσει την απουσία πολιτικής των ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ, ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού και εκπαιδευτικών ώστε να λειτουργήσουν τις επόμενες ημέρες τα ειδικά σχολεία που φιλοξενούν παιδιά με αναπηρία, εξέφρασε ο Σταύρος Θεοδωράκης από τις κατασκηνώσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία στον Άγιο Ανδρέα, τις οποίες επισκέφθηκε το βράδυ της Κυριακής.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, ο οποίος περιηγήθηκε στους χώρους των κατασκηνώσεων είχε την ευκαιρία να μιλήσει με παιδιά, γονείς και συνοδούς/φροντιστές και να ακούσει τις ανάγκες και τα προβλήματά τους, εξήρε το έργο των εθελοντών που ανιδιοτελώς προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους και στάθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα της έναρξης της σχολικής χρονιάς, καταγγέλλοντας ότι «το υπουργείο Παιδείας έχει αμελήσει να κάνει το καθήκον απέναντι σ' αυτά τα παιδιά και τους γονείς τους».

«Αυτό το όμορφο βράδυ, είπαμε να το περάσουμε εδώ, στις κατασκηνώσεις του Αγ. Ανδρέα. Να γιορτάσουμε μαζί με τα παιδιά την τελευταία βραδιά τους στην κατασκήνωση για φέτος. Συζητήσαμε με τους εθελοντές και θα πρέπει να πω ότι οι άνθρωποι που δουλεύουν στις κατασκηνώσεις -οι επιστήμονες, οι φοιτητές- προσφέρουν ένα πολύ μεγάλο έργο στην κοινωνία. Δουλεύουν μόνο με ένα ευρώ την ώρα.

Χωρίς αυτούς τους ανθρώπους, αυτούς τους εθελοντές, δεν θα μπορούσαν να λειτουργήσουν αυτές οι κατασκηνώσεις. Υπάρχουν πολλά προβλήματα, αλλά δεν θέλω να σταθώ σ' αυτά. Θέλω όμως ν' αναφερθώ σ' ένα ζήτημα που μου θέτουν οι γονείς και τα παιδιά: η μεγάλη του ανησυχία τους είναι αν θα λειτουργήσουν τα ειδικά σχολεία τις επόμενες ημέρες.

Υπάρχουν πάρα πολλές ελλείψεις, το υπουργείο Παιδείας έχει αμελήσει να κάνει το καθήκον απέναντι σ' αυτά τα παιδιά, απέναντι σ' αυτούς τους γονείς και σας λέω ότι πραγματικά, τα παιδιά ζουν με μια μεγάλη ανησυχία για το αν θα μπορέσουν τα ειδικά σχολεία, να λειτουργήσουν από τον Σεπτέμβρη.

Ελπίζω η υπηρεσιακή κυβέρνηση αυτές τις ημέρες που απομένουν, να προσπαθήσει να καλύψει τα κενά, να αναπληρώσει την απουσία πολιτικής της προηγούμενης κυβέρνησης και να έχουμε τα ειδικά σχολεία εν λειτουργία».

Τον Σταύρο Θεοδωράκη συνόδευσαν ο Γιώργος Μαυρωτάς, Βουλευτής και πολιτικός υπεύθυνος του Τομέα Ανώτατης Εκπαίδευσης του Ποταμιού, ο Βασίλης Χαρόπουλος εμπειρογνώμονας του Τομέα Πρόνοιας του Ποταμιού και ο Δημήτρης Κοντοπίδης πολιτικός υπεύθυνος του Τομέα Αναπηρίας και Χρόνιων Παθήσεων του Ποταμιού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News