Ελλάδα

"Πριν λήξει η προεκλογική περίοδος θα μάθετε τα σχέδιά μου"

Με μια αινιγματική δήλωση αναφορικά με τις κινήσεις της το επόμενο διάστημα απάντησε σε σχετικά ερωτήματα δημοσιογράφων η Ζωή Κωνσταντοπούλου μετά τη συνάντησή της με την υπηρεσιακή πρωθυπουργό Βασιλική Θάνου.

«Θα ενημερωθείτε καταλλήλως και εν ευθέτω χρόνω και πριν λήξει η προεκλογική περίοδος», ήταν η απάντηση της Προέδρου της Βουλής στα επίμονα ερωτήματα.

Όσον αφορά το περιεχόμενο της συζήτησής της με την κυρία Θάνου η Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε ότι ενημέρωσε την πρωθυπουργό ότι η Βουλή θα συνδράμει όπου χρειαστεί και όπου προβλέπει το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της την προεκλογική περίοδο.

Αναλυτικά, εξερχόμενη του Μεγάρου Μαξίμου, η κ. Κωνσταντοπούλου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Επισκέφτηκα την υπηρεσιακή πρωθυπουργό, την πρόεδρο του Αρείου Πάγου, κυρία Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου, προκειμένου αφενός να την ευχαριστήσω για τη χθεσινή θεσμική ενημέρωση που μου έκανε σε σχέση με την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος για τη διάλυση της Βουλής, αφετέρου να της ευχηθώ καλή δύναμη και να τη συγχαρώ για την ανάληψη των καθηκόντων της και, τέλος, να την ενημερώσω σε σχέση με τη λειτουργία της Βουλής στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Την ενημέρωσα για την επικείμενη συνεδρίαση της Βουλής των Εφήβων, που θα γίνει στη Βουλή στις αρχές του Σεπτέμβρη, καθώς επίσης και για την τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους που θα γίνει αμέσως μετά τις εκλογές, όπως είχε προγραμματιστεί.

Θεσμικά, ως οφείλω, ενημέρωσα την κυρία πρωθυπουργό ότι η Βουλή θα συνδράμει όπου χρειαστεί, όπως προβλέπουν το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της Βουλής, στη διαδικασία της προεκλογικής περιόδου και από την πλευρά μου θα καταβάλω εκείνες τις προσπάθειες κι εκείνες τις δυνάμεις που απαιτούνται προκειμένου να υπηρετηθεί ο θεσμός του Κοινοβουλίου σε όσο διάστημα απομένει στη θητεία μου.

Τέλος, θεωρώ ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι την πρωθυπουργία της χώρας σ' αυτήν την κρίσιμη, πολύ σύντομη, προεκλογική περίοδο αναλαμβάνει μία γυναίκα που έχει διακριθεί στη διαρκή και αγωνιστική στάση και δράση για δικαιοσύνη, ελευθερία, δημοκρατία και σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, από τις θέσεις στις οποίες έχει υπηρετήσει.

Και ήταν πολλαπλή η χαρά να πραγματοποιηθεί αυτή η συνάντηση, με δεδομένο ότι η Βουλή είχε τιμήσει την κυρία Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου στην εκδήλωση για την Ημέρα της Γυναίκας, στις 9 Μαρτίου, με αφορμή την 8η Μαρτίου, αλλά και η κυρία Θάνου-Χριστοφίλου είχε τιμήσει κατ' επανάληψη τις εργασίες της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, που πραγματοποιήθηκαν στο Κοινοβούλιο».

Σχόλια