default-image

"Να πάμε σε εσωτερικό δημοψήφισμα για την ύπαρξη του ΚΙΔΗΣΟ"

Ελλάδα
"Να πάμε σε εσωτερικό δημοψήφισμα για την ύπαρξη του ΚΙΔΗΣΟ"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εσωτερικό δημοψήφισμα για τη συνέχιση της ύπαρξης του ΚΙΔΗΣΟ ζήτησε από τα μέλη του Κινήματος ο Γιώργος Παπανδρέου θέτοντας επί τάπητος στην πανελλαδική συνδιάσκεψη την πρόταση που του έγινε από το ΠΑΣΟΚ.

Ο ίδιος, κατά τη διάρκεια της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του κόμματος που πραγματοποιείται στο ΣΕΦ, εισηγήθηκε στα στελέχη του την αυτόνομη κάθοδο του ΚΙΔΗΣΟ στις εκλογές.

«Ήθελα να αποφασίσετε εσείς για την πρόταση που μας έχει γίνει. Της αυτοδιάλυσης του Κινήματος και της μη συμμετοχής μου στις εκλογές. Και θα είμαι έτοιμος να υπηρετήσω όποια σας απόφαση», ανέφερε ο Γιώργος Παπανδρέου στην ομιλία του το Σάββατο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Σχολιάζοντας το πώς έγινε δεκτή η πρότασή του από τη Χαριλάου Τρικούπη, επισήμανε ότι «εγώ έκανα πρόταση για εκλογική σύμπραξη. Κάποιοι θεωρούν ακόμα ότι το πρόβλημα είναι προσωπικό. Ή εγώ ή αυτός», είπε.

Αν και εκτίμησε ότι «θα υπάρξει αποτυχία στις προσπάθειες να συνεννοηθούν όλες οι δυνάμεις του δημοκρατικού σοσιαλισμού και να συμπράξουν στα πλαίσια ενός εκλογικού συνασπισμού, παρά τη δική μας ειλικρινή και έντιμη στάση», έκανε λόγο για την ανάγκη δημιουργίας ενός Εθνικού Σχεδίου για την ανασυγκρότηση της χώρας που υπερβαίνει τις ρυθμίσεις του μνημονίου, γιατί απλά το μνημόνιο δεν απαντά στις αιτίες της κρίσης.

Ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ εξήγησε ότι πρότεινε τη συμπόρευση όλων των δυνάμεων του ευρύτερου χώρου της προοδευτικής παράταξης και κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι δε θέλησε τη συνεργασία, επαναλαμβάνοντας ότι ορισμένοι έριξαν την τότε κυβέρνησή του.

«Κάποιοι δε θέλουν να ξεχάσουν ότι εγώ έφυγα από το κόμμα ενώ με κάθε τρόπο αυτό μας έδιωχνε. Και εγώ δεν μπορώ να ξεχάσω ποιος και πώς έριξε την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Πρότεινα, όμως, να τα αφήσουμε πίσω μας, γιατί, αν συνεχίσω να μιλάω για αποστασία και αυτοί για το Κίνημα, τότε απλά θα ανακόψουμε την προοπτική για το χώρο μας.Το να φύγω εκείνη τη στιγμή ήταν ό,τι πιο ευγενικό μπορούσα να κάνω. Κανονικά θα έπρεπε να είχα διώξει τους αποστάτες όταν ήμουν πρωθυπουργός, όπως έκανε ο Τσίπρας. Και να ερευνηθεί το βρόμικο 2011, όπως το βρόμικο 1989. Μπορεί να έριξαν την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αλλά κανείς δεν μπορεί να μας εμποδίσει να ξαναχτίσουμε ενωμένοι το σπίτι μας», ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του.

Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι πρότεινε τη συνεργασία όλων χωρίς προαπαιτούμενα και υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ δε θα έχει μέλλον εάν δεν έχει πρόταση προοδευτικής δημοκρατικής διακυβέρνησης.

«Δεν μπορεί να είναι δεκανίκι της Ν.Δ. το ΠΑΣΟΚ. Υποψήφιος πρωθυπουργός του ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να είναι ο Μεϊμαράκης. Έθεσα το ερώτημα: Θα συνεχιστεί η σύγκρουση ή όχι; Ο χώρος μας θα έπρεπε να είναι εδώ, ενωμένος, δυνατός, με καθαρή πολιτική προοδευτική και σοσιαλιστική κατεύθυνση», επισήμανε, ενώ δήλωσε δικαιωμένος για την απόφασή του για το πρώτο Μνημόνιο και τις μεταρρυθμίσεις που τώρα αποδομούνται.

«Για εμάς, δικαίωση δεν είναι η υπογραφή μνημονίων από δεξιές ή φερόμενες αριστερές κυβερνήσεις. Δικαίωση είναι η κατανόηση του πραγματικού προβλήματος της χώρας» ανέφερε, καλώντας τα στελέχη του ΚΙΔΗΣΟ να αποφασίσουν για την αυτόνομη κάθοδο ή όχι στις εκλογές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News