Ελλάδα

Επιστολή Γιούνκερ σε Θάνου: "Απαραίτητη η στήριξη του προγράμματος"

Συγχαρητήρια επιστολή έστειλε προς τη νέα υπηρεσιακή πρωθυπουργό της Ελλάδας ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τονίζοντας τη σπουδαιότητα του χρονικού οροσήμου που αναλαμβάνει την πρωθυπουργία της χώρας η Βασιλική Θάνου και εστιάζοντας σε δύο ζητήματα: στην τήρηση και πιστή εφαρμογή του Μνημονίου, αλλά και στην επίλυση του μεταναστευτικού.

Ο κύριος Γιούνκερ τονίζει πως η Ελληνική Δημοκρατία έχει υπογράψει το Μνημόνιο και πως οι εταίροι και ειδικά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεωρούν εξόχως σημαντική την πλήρη υποστήριξή του. «Η ευρεία υποστήριξη και η έγκαιρη εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων είναι απαραίτητη για την επιτυχία του», σημειώνει ο κύριος Γιούνκερ. Ακολούθως, εστιάζει στο ζήτημα των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών, όπου επίσης καθιστά πολύ σημαντική την ανάγκη συνεργασίας των ευρωπαϊκών Αρχών με τις ελληνικές για την καλύτερη αντιμετώπισή του.

«Η Κομισιόν έχει συμπαρασταθεί στην Ελλάδα και στους πολίτες της, προκειμένου να προλειάνει το έδαφος για ένα καλύτερο μέλλον», τονίζει, σπεύδοντας να συμπληρώσει ότι το ίδιο θα συνεχίσει να πράττει.

«Μπορείτε να βασίζεστε στην Κομισιόν - και εμένα προσωπικά - προκειμένου να σας βοηθήσουμε στο έργο σας», καταλήγει στην επιστολή του ο κ. Γιούνκερ.

Η επιστολή:

Σχόλια