default-image

Κεγκέρογλου: "Αφήνουν στην τύχη τους 44 Κέντρα Παιδιών"

Ελλάδα
Κεγκέρογλου: "Αφήνουν στην τύχη τους 44 Κέντρα Παιδιών"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για «τελευταία πράξη αναλγησίας της απερχόμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ», καθώς, όπως λέει, «αφήνει στην τύχη τους 44 Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας παιδιών με αναπηρία ("Ζωοδόχος Πηγή" και "Δικαίωμα στη Ζωή" από το Ηράκλειο)», κάνει λόγο ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Ηράκλειο Βασίλης Κεγκέρογλου.

Με αφορμή λοιπόν την παραίτηση της κυβέρνησης, «χωρίς να λύσει το θέμα των Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας παιδιών με αναπηρία», όπως αναφέρει, ο κ. Κεγκέρογλου έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. όχι μόνο πέταξε στο καλάθι των αχρήστων την "κοινωνική ευαισθησία" μαζί με τις άλλες προεκλογικές υποσχέσεις αλλά υπονομεύει και την προσπάθεια των εθελοντικών ομάδων και του γονεϊκού κινήματος, που στηρίζουν τα παιδιά με αναπηρία.

Εδώ και 8 μήνες είναι στον "αέρα" 44 Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας 1.430 παιδιών με αναπηρία και τα συναρμόδια υπουργεία Εργασίας, Οικονομικών και Εσωτερικών αδρανούν και αδιαφορούν για την έκδοση μιας κοινής υπουργικής απόφασης.

Από το νομό Ηρακλείου τα Κέντρα αυτά είναι η "Ζωοδόχος Πηγή" και το "Δικαίωμα στη Ζωή", κέντρα που αδυνατούν πλέον να καταβάλλουν μισθούς στους εργαζομένους και τις υπόλοιπες λειτουργικές δαπάνες, με συνέπεια να οδηγηθούν στο κλείσιμο.

Αυτή είναι μια χαρακτηριστική πράξη αναλγησίας της απερχόμενης κυβέρνησης», καταλήγει ο βουλευτής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News