Ελλάδα

"Καίγεται" η Κεφαλονιά σε δύο μέτωπα

Σε εξέλιξη βρίσκονται δύο πυρκαγιές σε δασικές εκτάσεις στην Κεφαλονιά. Η πρώτη ξέσπασε νωρίς τα ξημερώματα στο τοπικό διαμέρισμα Νύφη της περιοχής Θηνιάς, έχει ήδη κάνει στάχτη περισσότερα από 50 στρέμματα δασικής έκτασης, ενώ στο σημείο βρίσκονται δύο οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας με δέκα πυροσβέστες και μία υδροφόρο του δήμου.

Η δεύτερη πυρκαγιά ξέσπασε λίγο αργότερα το πρωί, στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου, έχοντας καταστρέψει ήδη περισσότερα από 150 στρέμματα δασικής έκτασης , ενώ στη μάχη με τη φωτιά βρίσκονται έντεκα πυροσβέστες και υπάλληλοι του δήμου με υδροφόρες.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών των Ιονίων Νήσων, Ευθύμιος Γεωργακόπουλος άγνωστα παραμένουν τα αίτια και των δύο πυρκαγιών», ενώ όπως τόνισε «οι πυροσβέστες καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να περιορίσουν την πύρινη λαίλαπα, που ξέσπασε σε δύο μέτωπα.

Στην επιχείρηση περιορισμού και κατάσβεσης των δύο πυρκαγιών συμμετέχουν από αέρος και δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα πετζετέλ, καθώς και έναν ελικόπτερο.

Σχόλια