Ελλάδα

Ανακοίνωση ΔΣΑ για χρηματοδότηση του Ταμείου Ασφάλισης Νομικών

Μετά από συνεννόηση του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Β. Αλεξανδρή και της διοίκησης του Τομέα Ασφάλισης Νομικών με τα αρμόδια υπουργεία, αποφασίστηκε η χρηματοδότηση του Ταμείου από τον Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών (ΑΚΑΓΕ) προκειμένου να καταβληθούν κανονικά οι συντάξεις στους 22.111 δικαιούχους τους επόμενους μήνες.

Όπως ενημερώνει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών με ανακοίνωσή του, με απόφαση που υπογράφουν ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γ. Κατρούγκαλος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημ. Μάρδας, δίδεται στο ΤΑΝ, που ανήκει στο Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολουμένων(ΕΤΑΑ), οικονομική ενίσχυση 20 εκατ. ευρώ, προκειμένου, όπως ρητά αναφέρεται στην απόφαση, να καλυφθεί μέρος από το έλλειμμα που έχει προκύψει στο Ταμείο Νομικών.

Η μεταφορά του ποσού θα γίνει σε δύο ισόποσες δόσεις των 10 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων η πρώτη έχει ήδη καταβληθεί.

Ο ΔΣΑ επισημαίνει ιδιαίτερα την άμεση ανταπόκριση του υπουργού Εργασίας Γ. Κατρούγκαλου στο αίτημα του για κάλυψη των αναγκών του Ταμείου για τους επόμενους μήνες, ώστε να μη χρειαστεί, όπως αναφέρει, να γίνει ανάλωση των αποθεματικών του Ταμείου που βρίσκονται κατατεθειμένα στο Κοινό Κεφάλαιο της Τράπεζας της Ελλάδος.

Παράλληλα σημειώνει ότι το Ταμείο Νομικών συμμετέχει και συμμετείχε με εισφορές προς το ΑΚΑΓΕ από την πρώτη στιγμή της ίδρυσης του, το 2007, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει λάβει καμία παροχή από αυτό, σε αντίθεση με άλλα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Σχόλια