Ελλάδα

Έκκληση του Ευρωπαίου επιτρόπου για τη Μετανάστευση

Ο Ευρωπαίος επίτροπος για τη Μετανάστευση, Δημήτρης Αβραμόπουλος, κάλεσε την Τρίτη τις ευρωπαϊκές χώρες να αποφεύγουν να εκτοξεύσουν κατηγορίες η μία στην άλλη ότι τροφοδοτούν τη μεταναστευτική κρίση, σύμφωνα με την εφημερίδα Le Monde.

Να σημειωθεί ότι τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, κατηγόρησε τις Αρχές της Γερμανίας και της Ελλάδας για τη μεταναστευτική κρίση που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά το πέρασμα χιλιάδων μεταναστών των συνόρων Ελλάδας-ΠΓΔΜ και τη μεταφορά τους στη Σερβία και παραπέρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Πρέπει πρώτα να σταματήσουμε με αυτό το ανόητο παιχνίδι αλληλοκατηγοριών (για τη μεταναστευτική κρίση)», δήλωσε ο Αβραμόπουλος, σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα.

Πρόσθεσε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχεδιάζει να προτείνει ένα μόνιμο μηχανισμό αναδιανομής των αιτούντων άσυλο σε όλη την Ε.Ε. μέχρι το τέλος αυτού του χρόνου, ώστε να μετριάσει την πίεση που ασκείται στην Ελλάδα και την Ιταλία, τις χώρες όπου καταφθάνει η πλειοψηφία των μεταναστών.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) η Ιταλία και η Ελλάδα έχουν ήδη υποδεχθεί περίπου 103.000 και 150.000 πρόσφυγες αντίστοιχα αυτό το χρόνο.

Σχόλια