Ελλάδα

Γεροβασίλη: "Εφικτός ο στόχος της αυτοδυναμίας"

Για «εφικτή» αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό.

«Εκτίμησή μας είναι ότι η πιθανότητα αυτοδύναμης κυβέρνησης είναι ένας εφικτός στόχος. Είναι πολύ μεγάλη ανάγκη για μία σταθερότητα όχι μόνο στο οικονομικό και στο κοινωνικό περιβάλλον, αλλά και στο πολιτικό τοπίο. Επομένως εμείς ζητάμε την εκ νέου ανανέωση ισχυρής εντολής στο ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε η Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στο Real FM.

Η ίδια έκανε λόγο για παράλληλο, ρεαλιστικό και προσαρμοσμένο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο δε θα έρχεται σε σύγκρουση με τη συμφωνία, θα ανακοινωθεί σύντομα και θα αντιρροπήσει τις δυσμενείς επιπτώσεις για τους πιο αδύναμους.

«Υπάρχουν υποχρεώσεις τις οποίες έχουμε συμφωνήσει και θα στηρίξουμε, ωστόσο έχουμε παράλληλο πρόγραμμα που θα τρέχει, το οποίο θα είναι αυτό το οποίο πιστεύουμε ότι θα αντιρροπήσει τις δυσμενείς επιπτώσεις, κυρίως στους πιο αδύναμους, τις οποίες οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε γιατί το έχουμε υποσχεθεί στον ελληνικό λαό» τόνισε.

«Το παράλληλο πρόγραμμα είναι πέραν της διαπραγματεύσεως. Είναι βασισμένο, με εφικτούς στόχους, οι οποίοι θα ονομάζονται και θα είναι υλοποιήσιμοι και ρεαλιστικοί, και δε θα έρχονται σε σύγκρουση με τους όρους της συμφωνίας, αλλά θα υλοποιούν παράλληλες δράσεις», διευκρίνισε η κ. Γεροβασίλη και πρόσθεσε: «Θα μπούμε σε προεκλογική περίοδο, επομένως δεν τίθεται θέμα διαπραγμάτευσης για το παράλληλο πρόγραμμα».

Με αφορμή την πρόταση του προέδρου της Ν.Δ. Β. Μεϊμαράκη για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας και αποφυγή της πρόωρης προεκλογικής διαδικασίας, η κυβερνητική εκπρόσωπος υπογράμμισε: «Αυτό είναι μία τελευταία επικοινωνιακή τακτική. Δε νομίζω ότι "ακουμπάει" πουθενά στην πραγματικότητα. Η κυβέρνηση έχει πει σε όλους τους τόνους - και ο πρωθυπουργός - ότι είναι αναγκαίο και το υποστηρίζουμε να προσφύγουμε στις κάλπες, προκειμένου να έχουμε μία νέα ισχυρή λαϊκή εντολή».

Επανερχόμενη δε στο θέμα της αυτοδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε: «Εκτίμησή μας είναι ότι η πιθανότητα αυτοδύναμης κυβέρνησης είναι ένας εφικτός στόχος. Είναι πολύ μεγάλη ανάγκη για τη χώρα και το γνωρίζουν αυτό οι Έλληνες πολίτες για μία σταθερότητα, όχι μόνο στο οικονομικό και στο κοινωνικό περιβάλλον, αλλά και στο πολιτικό τοπίο. Αυτό είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαίο, προκειμένου να υπάρξει η "επομένη". Επομένως, εμείς ζητάμε την εκ νέου ανανέωση ισχυρής εντολής στο ΣΥΡΙΖΑ».

Σχόλια