default-image

Άρση ασυλίας Μητρόπουλου ζητά οικονομικός εισαγγελέας

Ελλάδα
Άρση ασυλίας Μητρόπουλου ζητά οικονομικός εισαγγελέας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά τις κατηγορίες στο πρόσωπο του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ και Α' αντιπροέδρου της Βουλής Αλέξη Μητρόπουλο για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα «βρώμικου» χρήματος, λόγω της απόκρυψης εισοδημάτων από το δημόσιο, έχοντας απολέσει 940.000 ευρώ, ο εισαγγελέας Ιωάνης Δραγάτσης υπέβαλλε αίτημα να αρθεί η βουλευτική του ασυλία.

Ο επίκουρος οικονομικός εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης ζητά την άδεια από τη Βουλή, για να ασκήσει ποινική δίωξη στον βουλευτή και αντιπρόεδρο του κοινοβουλίου Αλέξη Μητρόπουλο για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Αναλυτικότερα, ο εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης με έγγραφό του προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ζητά να διαβιβαστεί στη Βουλή αίτημα για άρση της ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τα συγκεκριμένα αδικήματα τα οποία αφορούν (σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλονται) την μη έκδοση απόδειξης για αμοιβή περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ που φέρεται να έλαβε από διεκπεραίωση υπόθεσης που χειρίστηκε ως δικηγόρος προ πολλών ετών.

Η υπόθεση ήρθε στο «φως», όταν δύο άλλοι δικηγόροι κατήγγειλαν τον καθηγητή Μητρόπουλο πως δεν τους απέδωσε το μέρος αμοιβής που τους αναλογούσε για τον χειρισμό της υπόθεσης και από τον έλεγχο φέρεται να διαπιστώθηκε ότι το συγκεκριμένο ποσό δεν είχε δηλωθεί.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έχει αμφισβητήσει την ορθότητα των καταγγελιών με στοιχεία που κατέθεσε στο ΣΔΟΕ και μάλιστα εκκρεμούν προσφυγές του στα Διοικητικά Δικαστήρια.

Παρά αυτά η ποινική διαδικασία, που έχει ξεκινήσει ο οικονομικός εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης δεν σταματά, καθώς αναφέρεται πως ο φόρος που έπρεπε να καταβάλει ο αντιπρόεδρος της Βουλής είναι 940.000 ευρώ. Ο κ. Μητρόπουλος πάντως, δεδομένου ότι έχει προσφύγει στα δικαστήρια, δεν έκανε αίτηση υπαγωγής στον νόμο Βαλαβάνη, κάτι το οποίο θα σταματούσε την ποινική διαδικασία ενώ θα κατέβαλλε ως φόρο και λιγότερα χρήματα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News