default-image

Δύο βραβεία για το «Chevalier» της Αθηνάς Τσαγγάρη

Πολιτισμός
Δύο βραβεία για το «Chevalier» της Αθηνάς Τσαγγάρη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δύο βραβεία απέσπασε, στο 21ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Σαράγεβο, τo Chevalier, η νέα ταινία της Αθηνάς Τσαγγάρη.

Με πρόεδρο της κριτικής επιτροπής τον Ρουμάνο σκηνοθέτη, Κάλιν Νέτζερ, το Chevalier κέρδισε την ειδική μνεία της επιτροπής καθώς και το βραβείο ανδρικής ερμηνείας σε όλο το βασικό ανδρικό καστ της ταινίας (Γιώργος Κέντρος, Πάνος Κορώνης, Βαγγέλης Μουρίκης, Μάκης Παπαδημητρίου, Γιώργος Πυρπασόπουλος, Σάκης Ρουβάς).

Τα βραβεία της ταινίας, αναφέρει το newsbeast.gr, που έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο 68ο Διεθνές Φεστιβάλ του Λοκάρνο (Locarno Film Festival, 5 - 15 Αυγούστου 2015), ενώ στη συνέχεια θα προβληθεί στο Φεστιβάλ του Τορόντο (ενότητα Contemporary World Cinema), παρέλαβαν στην τελετή λήξης (22/8) η σκηνοθέτης Αθηνά Τσαγγάρη - και εκ μέρους των έξι πρωταγωνιστών, οι Γιώργος Πυρπασόπουλος, Μάκης Παπαδημητρίου και Πάνος Κορώνης.

Το επόμενο βήμα για την ταλαντούχα σκηνοθέτη αναμένεται να είναι η φιλοξενία της ως Filmmaker in Residence 2015 του κορυφαίου Film Society of Lincoln Center (53ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Νέας Υόρκης).

Η ταινία αναφέρεται σε μια παρέα αντρών που επιστρέφει από χειμερινή εκδρομή ψαρέματος σε ένα γιοτ. Όταν μια μηχανική βλάβη τους εγκλωβίζει στο σκάφος, κάπου στον Σαρωνικό, θα σκοτώσουν την ώρα τους με ένα αυτοσχέδιο παιχνίδι που ονομάζεται Chevalier. Κανείς βέβαια δεν θα κατέβει από το σκάφος, αν δεν ανακηρυχτεί ο νικητής.

Η ταινία της Αθηνάς Τσαγγάρη αποτελεί μια παραγωγή της Faliro House Productions και της Haos Film, με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου. Το φθινόπωρο θα προβληθεί στις ελληνικές αίθουσες, από την εταιρεία διανομής Feelgood.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News