Ελλάδα

Να καταθέσει την εντολή καλεί τον Λαφαζάνη ο Καμμένος

«Να καταθέσει τη διερευνητική εντολή και να προχωρήσουμε σε εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου» καλεί τον Παναγιώτη Λαφαζάνη ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, σε δήλωσή του για τις πολιτικές εξελίξεις.

«Οι συνεχείς συζητήσεις και οι διερευνητικές εντολές αποτελούν χαμένο χρόνο», υποστηρίζει ο κ. Καμμένος και σημειώνει πως ο κ. Λαφαζάνης το γνωρίζει ότι δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση. «Ο ελληνικός λαός να αποφασίσει και να πάμε με μία κυβέρνηση, στην οποία οι Ανεξάρτητοι Έλληνες εγγυόμαστε τη σταθερότητα», προσθέτει.

«Η ψήφος στα κόμματα του χθες αποτελεί χαμένη ψήφο», αναφέρει και επισημαίνει ότι ο ελληνικός λαός, η αγορά, η οικονομία ζητούν σταθερότητα. Όπως τονίζει ο κ. Καμμένος, οι εγγυήσεις που οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δίνουν για το αύριο είναι τα εθνικά θέματα, τα θέματα της ελεύθερης οικονομίας, και τα θέματα της σχέσης της Ορθοδοξίας με τον Ελληνισμό.

Για τα εξοπλιστικά

Στη Βουλή έχει διαβιβαστεί, από τις αρχές Αυγούστου, έγγραφο του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, ως απάντηση ερώτησης που είχε καταθέσει ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, με θέμα τον έλεγχο για τις εξοπλιστικές δαπάνες της χώρας κατά την τελευταία πενταετία.

«Κατ' αρχήν σε ό,τι αφορά τον έλεγχο των συμβάσεων των εξοπλιστικών προγραμμάτων, οι δύο βασικές υποθέσεις είναι η υπόθεση των ελικοπτέρων ΝΗ-90 αλλά και η υπόθεση των υποβρυχίων», αναφέρει ο κ. Καμμένος. Παράλληλα, όμως, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ενημερώνει το βουλευτή ότι έχει δώσει εντολή στη νεοσυσταθείσα Μονάδα Εσωτερικού Ελέγχου για ενδελεχή έλεγχο οιασδήποτε σύμβασης, η οποία κρίνεται ύποπτη.

«Σε κάθε περίπτωση, ελέγχονται προμήθειες από το 1998 μέχρι το 2003, αξίας 84 δισεκατομμυρίων. Τα αποτελέσματα των ελέγχων, ήδη, διαβιβάζονται αρμοδίως στη Δικαιοσύνη για περαιτέρω ποινική αξιολόγηση», σημειώνει ο κ. Καμμένος και προσθέτει πως σε ό,τι αφορά στα στοιχεία των δαπανών για τα εξοπλιστικά προγράμματα, επειδή περιλαμβάνουν πληροφορίες που αφορούν στην οργάνωση της εθνικής άμυνας και ασφάλειας της χώρας χαρακτηριζόμενες ως απόρρητες, δε δύνανται να αποδεσμευτούν μέσω της παρούσης διαδικασίας.

Σχόλια