default-image

"Καθαρή 4ετη εντολή" ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ-Παραίτηση του Κορωνάκη

Ελλάδα
"Καθαρή 4ετη εντολή" ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ-Παραίτηση του Κορωνάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπό τον πρωθυπουργό και πρόεδρος του κόμματος Αλέξη Τσίπρα βρίσκεται σε εξέλιξη η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, ο γραμματέας του κόμματος Τάσος Κορωνάκης υπέβαλε την παραίτησή του, υποστηρίζοντας ότι η απόφαση για εκλογές έρχεται σε αντίθεση με την τελευταία απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής, στερώντας τη δυνατότητα για στοιχειώδη συζήτηση στις οργανώσεις.

Ανέφερε πάντως ότι σημαντική ευθύνη για τις αρνητικές εξελίξεις φέρουν και οι δυνάμεις της Αριστερής Πλατφόρμας. Ο κ. Κορωνάκης ξεκαθάρισε πάντως, ότι παραμένει στον ΣΥΡΙΖΑ.

Στη σύσκεψη συμμετέχουν και οι Γιάννης Δραγασάκης, Νίκος Παππάς, Αλέκος Φλαμπουράρης, Νίκος Βούτσης, Νίκος Φίλης, Χρήστος Μαντάς, Πάνος Σκουρλέτης, Δημήτρης Βίτσας, Αριστείδης Μπαλτάς και Θεανώ Φωτίου.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, όπου συζητούνται τα βήματα προς τις εκλογές, αναμένεται να οριστούν οι τρεις επιτροπές (εκλογικού προγράμματος, κατάρτισης ψηφοδελτίων και επικοινωνίας), των οποίων τη συγκρότηση είχε προτείνει ο κ. Τσίπρας στη συνεδρίαση της ΠΓ, την περασμένη Παρασκευή, όπως αναφέρει το in.gr.

Στην ίδια συνεδρίαση αποφασίστηκε και η σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής τις επόμενες ημέρες.

«Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ η καθαρή εντολή τετραετίας»

Εκλογικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η καθαρή εντολή τετραετίας, τόνισε, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, κατά την εισήγηση του στην Πολιτική Γραμματεία, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με τις συστημικές δυνάμεις του παλιού πολιτικού συστήματος.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, διευκρίνισε ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ στις επικείμενες εκλογές είναι ο ελληνικός λαός να κρίνει αν σωστά πάλεψε η κυβέρνηση στη σκληρή διαπραγμάτευση τους τελευταίους μήνες και, εν τέλει, ποιος μπορεί να καταφέρει το καλύτερο δυνατό για τη χώρα αποτέλεσμα στη διαπραγμάτευση για το χρέος στο τέλος του έτους.

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι δεν πρέπει η εκλογική μάχη να μετατραπεί σε έναν εμφύλιο της Αριστεράς, αλλά θα πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να προβάλλει το αριστερό ριζοσπαστικό πρόγραμμα διακυβέρνησης σε αντιπαράθεση με τη νεοφιλελεύθερη δόμηση της Ευρώπης, αλλά και με το εγχώριο συστημικό μπλοκ.

Παππάς: Εφικτή η αυτοδυναμία

Την προσδοκία για καλύτερο εκλογικό αποτέλεσμα και αυτοδυναμία στις προσεχείς εκλογές εξέφρασε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς μιλώντας στον Real FM.

«Είναι σαφές ότι μέσω της επικείμενης κάλπης και αξιοποιώντας τα προβλήματα που προέκυψαν εσωτερικά στο κυβερνητικό μπλοκ, οι δυνάμεις του παλιού πολιτικού συστήματος επιχειρούν να επανακάμψουν. Αυτό θα έχει κάποιες συνέπειες, οι οποίες νομίζω ότι δεν θα είναι θετικές για τον ελληνικό λαό. Θεωρώ ότι η ιστορική στροφή η οποία έγινε την 25η Γενάρη δεν θα ανακοπεί και δεν θα έχουμε τέτοιου τύπου πισωγυρίσματα» τόνισε χαρακτηριστικά.

Στο ερώτημα αν θεωρεί εφικτή την αυτοδυναμία για τον ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Ναι την θεωρώ εφικτή. Διότι πιστεύω ότι μεγάλα κομμάτια του λαού μας, ακόμα και κομμάτια που δεν ήλθαν στην κάλπη του ΣΥΡΙΖΑ στην προηγούμενη εκλογή, θα κάνουν μια επιλογή καθαρής λύσης και σταθερότητας και μια τέτοια επιλογή είναι το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.»

Ερωτηθείς αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία με ποιο κόμμα θα συνεργαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός αφού χαρακτήρισε παραγωγική την συνεργασία με τους ΑΝΕΛ, ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Είναι απευκταίο σενάριο το να αναγκαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ να βάλει από το παράθυρο ανθρώπους τους οποίους ο ελληνικός λαός τους έδιωξε από την πόρτα. Να μην δώσουμε λοιπόν αυτή τη δυνατότητα στο παλιό πολιτικό προσωπικό να επανακάμψει, να συζητήσουμε με ψυχραιμία τη συμφωνία, να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες και να προχωρήσουμε μπροστά.»

Σκουρλέτης: Στα ψηφοδέλτια και όσοι είπαν «παρών»

«Η εκτίμησή μου, κατ' αρχήν, είναι ότι η αυτοδυναμία είναι εφικτή» δήλωσε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Π.Σκουρλέτης, στον ΒHMA 99,5, ενώ πρότεινε να μην αποκλειστούν από τα ψηφοδέλτια όσοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ψήφιζαν «παρών».

«Νομίζω ότι όσοι συμφωνούν στη νέα προγραμματική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, ανεξάρτητα αν είχαν ψηφίσει 'παρών', θα πρέπει να είναι στα ψηφοδέλτια», είπε χαρακτηριστικά.

«Συμφωνώ εντελώς με την προσέγγιση για 'άνοιγμα' των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία» απάντησε ο κ. Σκουρλέτης, ερωτηθείς σχετικά και πρόσθεσε:

«Αυτή η διευρυμένη απήχηση που θεωρώ εγώ ότι υπάρχει, απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να βρει την αντανάκλασή της και στη σύνθεση της κυβέρνησης και στους υποψηφίους».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News