Ελλάδα

''Όχι'' Τσίπρα σε Μεϊμαράκη

  Το πολιτικό θερμόμετρο έχει ανέβει στα ύψη, με τη χώρα να κινείται σε τροχιά εκλογών και με  τα κομματικά επιτελεία να βρίσκονται σε προεκλογικό πυρετό. Δεν υπάρχει δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης, απάντησε ο Αλ. Τσίπρας στον Β. Μειμαράκη, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δύο άνδρες, στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής. Ο Αλέξης Τσίπρας απέρριψε το αίτημα για συνάντηση, προκαλώντας την ενόχληση του προέδρου της ΝΔ.

Ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε στον κ. Μεϊμαράκη ότι δεν υπάρχει δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή και γιαυτό και ο ίδιος παρέδωσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη διερευνητική εντολή.

Παράλληλα, εξήγησε στον πρόεδρο της ΝΔ ότι δεν θεωρεί σκόπιμη μια συνάντησή τους στο πλαισιο των διερευνητικών εντολών, ωστόσο παρατήρησε ότι έχει τη διάθεση να συναντηθεί με τον κ. Μεϊμαράκη εκτός αυτής της διαδικασίας εάν ο πρόεδρος της ΝΔ το επιθυμεί.

Με ανακοίνωσή της, η ΝΔ εξέφρασε την ενόχλησή της για τη στάση του πρωθυπουργού, κάνοντας λόγο για «καθεστωτική αντίληψη».

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση της ΝΔ αναφέρεται: «Η προσπάθεια όλων για ένα καλύτερο αύριο απαιτεί συνεννόηση, διάλογο και ευρύτερες συνεργασίες μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων. Με τη διάθεση αυτή ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ευ. Μεϊμαράκης επικοινώνησε με τον κ. Α. Τσίπρα, ο οποίος απάντησε ότι "δεν θέλει να τον δει"».

Η ανακοίνωση της ΝΔ σημειώνει ακόμη: «Οι συναντήσεις των πολιτικών αρχηγών στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών είναι θεσμικές και συνταγματικές, που έχουν στόχο, εκτός των άλλων και στην εκτόνωση της πολιτικής έντασης. Δεν πρόκειται για κοινωνικές και φιλικές επαφές. Εδώ και ένα μήνα ο κ. Τσίπρας συμπεριφέρεται με καθεστωτική αντίληψη. Αποφασίζει μόνος του για πολύ σοβαρά ζητήματα για το μέλλον της χώρας και όταν διαπιστώνει τα αρνητικά αποτελέσματα των κινήσεών του, αυτοπαρουσιάζεται ως θύμα εκβιασμών. Στην παρούσα φάση επιλέγει τις παλιές καταδικασμένες πρακτικές της πόλωσης. Έχει μείνει στο χθες».

Απαντώντας στη ΝΔ συνεργάτες του πρωθυπουργού σημείωναν: «Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζει να ψεύδεται και σκοπίμως επιχειρεί να πυροδοτήσει την πολιτική ένταση ενώ επικαλείται την 'εκτόνωσή' της. Μπροστά στο φόβο των εκλογών, φτάνει πρακτικά να αποκαλεί 'καθεστωτική αντίληψη' την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία. 'Πρακτική του χθες' είναι η αναζήτηση τεχνασμάτων για τη 'μονιμοποίηση' ενός προσωρινού Προέδρου».

Σχόλια