Ελλάδα

Ολοκληρώθηκαν οι επαφές του Β. Μεϊμαράκη.

  Ολοκληρώθηκαν οι επαφές του Β. Μεϊμαράκη. Τις προηγούμενες ημέρες, ο πρόεδρος της Ν.Δ συναντήθηκε με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη, την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά και τον επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΚΕ, σε επικοινωνία που είχε ο πρόεδρος της ΝΔ, Β. Μεϊμαράκης με τον Δ. Κουτσούμπα, ο γγ του ΚΚΕ επανέλαβε την ήδη εκφρασμένη θέση ότι το ΚΚΕ δε συμμετέχει στη διαδικασία των διερευνητικών εντολών και δε στηρίζει καμία κυβέρνηση αστικής αντιλαϊκής διαχείρισης. Επίσης, τόνισε ότι αυτή η διαδικασία δεν έχει κανένα νόημα κι αντικείμενο, αφού δεν υπάρχει η δυνατότητα ή πιθανότητα σχηματισμού κυβέρνησης, με βάση τους σημερινούς συσχετισμούς στη βουλή.

Αν ο πρόεδρος της ΝΔ δεν μεταβεί στο προεδρικό μέγαρο εντός της ημέρας, θα το κάνει έως τις 10:00 τη Δευτέρα, οπότε και λήγει η προθεσμία της τριήμερης εντολής που έχει λάβει. Έτσι, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης θα λάβει τη διερευνητική εντολή αύριο, Δευτέρα.

Σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον του προέδρου της ΝΔ, κατά τις συναντήσεις που είχε με τους αρχηγούς των κομμάτων ο κ. Μεϊμαράκης έθεσε κυρίως το ζήτημα του πώς θα κινηθούν τα κόμματα την επομένη της κάλπης, δεδομένου ότι από νωρίς είχε διαφανεί πως δεν υπήρχε περίπτωση συμφωνίας στην πρότασή του για σχηματισμό νέας κυβέρνησης από την ίδια Βουλή.

Επαφές με Σαμαρά, Καραμανλή

Παράλληλα, ο κ. Μεϊμαράκης χθες, Σάββατο, είχε επαφές με τους πρώην προέδρους της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά και Κώστα Καραμανλή. Με τον κ. Σαμαρά συναντήθηκε στη Βουλή, ενώ με τον κ. Καραμανλή είχε τηλεφωνική επικοινωνία.

Στόχος του κ. Μεϊμαράκη είναι να κατέβει η ΝΔ στις εκλογές συντεταγμένα και με ενότητα, κάτι που όπως φαίνεται επιτυγχάνεται. Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρόεδρος του κόμματος συνεχίζει τις επαφές του - ήδη, είχε συνάντηση και με την Ντόρα Μπακογιάννη.

Σχόλια