default-image

Σε πύρινο κλοιό η Ρόδος - Υπό έλεγχο η φωτιά στην Κεφαλονιά

Ελλάδα
Σε πύρινο κλοιό η Ρόδος - Υπό έλεγχο η φωτιά στην Κεφαλονιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται και πάλι η Ρόδος από τις 3 το απόγευμα του Σαββάτου, εξαιτίας φωτιάς που ξέσπασε ανάμεσα στις περιοχές Τσαΐρι και Παστίδα.

Η φωτιά ξεκίνησε από σημείο όπου υπήρχαν παλιά αυτοκίνητα και πήρε γρήγορα διαστάσεις εξαιτίας των ανέμων που έπνεαν με ένταση στο νησί. Η κινητοποίηση των δασοπυροσβεστικών δυνάμεων ήταν άμεση, αλλά το μέτωπο επεκτάθηκε γρήγορα σε δασική περιοχή, σε έκταση περίπου ενάμιση χιλιομέτρου.

Στο σημείο επιχειρούν 24 οχήματα, 54 πυροσβέστες, 12 του πεζοπόρου τμήματος, 10 οχήματα ΟΤΑ, τρία ελικόπτερα και 5 αεροσκάφη, σύμφωνα με το newsbomb.gr.

Από την Αθήνα αναχώρησαν 13 οχήματα, με 50 πυροσβέστες, 11 του πεζοπόρου από την 1η ΕΜΑΚ, με Super Puma. Επίσης, αναχώρησαν με C130 από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη άλλοι 61 πυροσβέστες, αυξάνοντας ακόμη περισσότερο τη δύναμη κατάσβεσης.

Όπως αναφέρουν τα τοπικά Μέσα έχουν εκκενωθεί οι οικισμοί Τσαΐρη και Αγία Βαρβάρα, ενώ «εχθρός» της μεγάλης προσπάθειας που κάνει το πυροσβεστικό σώμα είναι οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Υπό έλεγχο η φωτιά στην Κεφαλονιά

Υπό έλεγχο βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε αργά  το βράδυ της Παρασκευής (21/08) στην περιοχή Καμπιτσάτα Ελιού Πρόνων, της Κεφαλονιάς.

Σύμφωνα με τον περιφερειακό διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών των Ιονίων Νήσων, «η πυρκαγιά βρίσκεται υπό έλεγχο», ενώ σύμμαχος στις υπερβάλλοντες προσπάθειες των πυροσβεστών είναι και η άπνοια στην περιοχή.

Η πύρινη λαίλαπα κατάφερε μέχρι τώρα να τυλίξει στις φλόγες της περισσότερα από 500 στρέμματα δασικής έκτασης, ενώ δεν κινδυνεύουν οικισμοί.

(Πηγή φωτογραφίας: rodiaki.gr)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News