Ελλάδα

Απάντηση Λαϊκής Ενότητας στους κύκλους του Μαξίμου

Στελέχη της Λαϊκής Ενότητας με αφορμή τις δηλώσεις κύκλων του Μεγάρου Μαξίμου για τη συνάντηση Ζωής Κωνσταντοπούλου-Παναγιώτη Λαφαζάνη ανέφεραν ότι «οι άνθρωποι του Μεγάρου Μαξίμου προφανώς συγχέουν τη μνημονιακή δικτατορία που έχει επιβληθεί στη χώρα - δυστυχώς και με δική τους ευθύνη εσχάτως - με τη δημοκρατική λειτουργία των θεσμών, την οποία οφείλει να υπερασπίζεται με απαρέγκλιτη συνέπεια η Προεδρία της Βουλής».

Επιπλέον, συμπλήρωναν πως «όσο για τα περί "μηδενισμού της διαπραγματευτικής προσπάθειας της κυβέρνησης", αυτό μάλλον ως… ευφημισμός ακούγεται απέναντι σε μια διαπραγμάτευση που οδήγησε σε ένα τρίτο μνημόνιο, το οποίο απειλεί να λειτουργήσει ως χαριστική βολή στη χώρα».

Προεκλογική περίοδο με χρονική επάρκεια ζητά ο Λαφαζάνης

«Πιστεύουμε ότι η Βουλή πρέπει να λειτουργεί. Η Βουλή δεν έχει κλείσει, έχει πολύ σημαντική αποστολή και πρέπει αυτόν τον ρόλο να το διαδραματίσει μέχρι τέλους», επισήμανε ο επικεφαλής του πολιτικού σχηματισμού Λαϊκή Ενότητα, Παναγιώτης Λαφαζάνης, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με την πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Σύμφωνα με τον κ. Λαφαζάνη, «η ενεργή δημοκρατία δεν μπορεί να είναι μνημονιακή δημοκρατία, δεν μπορεί να υπάρχει δημοκρατία αν είμαστε προτεκτοράτο, αν Μέρκελ και Γιούνκερ καθορίζουν τις πολιτικές εξελίξεις». Επιπλέον, σημείωσε ότι η Λαϊκή Ενότητα είναι κατά των «εκλογών-εξπρές». Όπως είπε «είναι πρωτοφανές κάποιοι να ετοιμάζουν εκλογές αυγουστιάτικα. Δεν έχει ξαναγίνει, θέλουν να κρυφτούν», για να προσθέσει ότι «θέλουμε προεκλογική περίοδο που να έχει ουσιαστική χρονική επάρκεια, να γίνει πλατιά συζήτηση και να πάει ο λαός ενημερωμένος στις κάλπες». Εμφανίστηκε, δε, αισιόδοξος ότι η Λαϊκή Ενότητα μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην πορεία της χώρας.

Ο κ. Λαφαζάνης ενημέρωσε την πρόεδρο της Βουλής για τη συγκρότηση της νέας Κ.Ο., τονίζοντας τη θεσμική υποχρέωση που είχε, καθώς, όπως είπε «πρέπει να σεβόμαστε τους θεσμούς όταν είναι δημοκρατικοί και λειτουργούν προς όφελος του λαού και της δημοκρατίας».

Επιπλέον, ο κ. Λαφαζάνης επισήμανε ότι «η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν είναι μόνο πρόεδρος της Βουλής, ήταν και παραμένει αγωνίστρια της δημοκρατίας. Με τη Ζωή έχουμε δώσει για χρόνια κοινούς σκληρούς αγώνες και μέσα και έξω από τη Βουλή για τα δικαιώματα των εργαζομένων και τη δημοκρατία. Μας συνδέει μεγάλη κοινή παράδοση και ελπίζω να μας συνδέσει και στο μέλλον αυτό το κοινό αγωνιστικό βίωμα και η κοινή θέληση».

Σχόλια