default-image

ΑΝ.ΕΛ.: "Θα είμαστε εγγυητές και στην αυριανή κυβέρνηση"

Ελλάδα
ΑΝ.ΕΛ.: "Θα είμαστε εγγυητές και στην αυριανή κυβέρνηση"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανακοίνωση για την απόφαση διενέργειας εκλογών εξέδωσαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, περιγράφοντας τη διαδικασία που προηγήθηκε πριν το διάγγελμα του πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Πάνος Καμμένος επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα και συμφώνησαν να προχωρήσουν κατευθείαν σε εκλογές με τον ορισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης υπό την πρόεδρο του Αρείου Πάγου κ. Βασιλική Θάνου, όπως προβλέπει το Σύνταγμα.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων ενημέρωσε την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ζητούν την άμεση διεξαγωγή των εκλογών υπό υπηρεσιακή κυβέρνηση και δε θα συμμετέχουν σε διάλογο για το σχηματισμό άλλου τύπου συμμαχικής, διακομματικής ή οικουμενικής κυβέρνησης.

«Ο ελληνικός λαός θα αποφανθεί με την ψήφο του για την κυβέρνηση που επιθυμεί. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα παραμείνουμε οι εγγυητές και στην αυριανή κυβέρνηση, με τις "κόκκινες γραμμές" μας στα εθνικά θέματα, στα θέματα της Ορθοδοξίας και της προστασίας της εθνικής ανεξαρτησίας της χώρας», καταλήγει η ανακοίνωση.

«Θα ξανασυνεργαστούμε σε κυβερνητικό επίπεδο με το ΣΥΡΙΖΑ»

Σε δηλώσεις του το πρωί της Πέμπτης από τη Μυτιλήνη, ο Πάνος Καμμένος είπε ότι «οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα πάρουν μέρος στις εκλογές, οπότε αυτές γίνουν, αυτόνομα», συμπληρώνοντας: «Δεσμευόμενοι, όμως, προεκλογικά ότι μετά τις εκλογές θα ξανασυνεργαστούν σε κυβερνητικό επίπεδο με το ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News