default-image

Επίκειται διάγγελμα Τσίπρα και... εκλογές στις 20 Σεπτέμβρη

Ελλάδα
Επίκειται διάγγελμα Τσίπρα και... εκλογές στις 20 Σεπτέμβρη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όλες οι πληροφορίες λένε ότι "ο κύβος ερρίφθη" και η κυβέρνηση ετοιμάζεται για... εσπευσμένες εκλογές μέσα στο Σεπτέμβρη.

Η πολύωρη σύσκεψη του πρωθυπουργού με κυβερνητικά και κομματικά στελέχη, το μεσημέρι στη Βουλή, έβγαλε άμεση προσφυγή στις κάλπες, και μάλιστα σύμφωνα με το Reuters, το επικαλείται κυβερνητικό αξιωματούχο, ο πρωθυπουργός θα ζητήσει εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου.

Τα σενάρια που κυκλοφορούσαν από χθες ήθελαν τον Αλέξη Τσίπρα μέσω διαγγέλματος να ανακοινώνει την παραίτησή του, και πράγματι οι τελευταίες πληροφορίες λένε ότι στις 20:00 αναμένεται διάγγελμα του πρωθυπουργού για να ανακοινώσει πως οδηγούμαστε σε πρόωρες εκλογές, κάτι που σημαίνει πως θα σχηματιστεί υπηρεσιακή κυβέρνηση για να πάει τη χώρα -όπως ορίζει το Σύνταγμα- με ομαλό τρόπο στις κάλπες. Υπηρεσιακή πρωθυπουργός, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, αναλαμβάνει η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου.

Πιθανότερη ημερομηνία για τη διεξαγωγή των εκλογών είναι η 20ή Σεπτεμβρίου, αφού μετά την ψήφιση της συμφωνίας από τα ευρωπαϊκά Κοινοβούλια, αλλά και το "πράσινο φως" για την εκταμίευση της πρώτης δόσης από τον ESM ο Αλέξης Τσίπρας έλαβε τη συγκεκριμένη απόφαση, με δεδομένο πως δεν μπορούν οι εσωκομματικές αντιπαραθέσεις να προηγούνται από τη διακυβέρνηση της χώρας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News