default-image

Ο Λ. Αυγενάκης για την κατασκευή διοδίων στην Εγνατία οδό

Ελλάδα
Ο Λ. Αυγενάκης για την κατασκευή διοδίων στην Εγνατία οδό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Βουλευτής ΝΔ νομού Ηρακλείου Λ. Αυγενάκης,  πραγματοποίησε ανακοίνωση αναφορικά με την κατασκευή των νέων σταθμών συλλογής διοδίων στην Εγνατία Οδό και τη λειτουργία αναλογικού συστήματος διοδίων εντός του 2017.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση:

«Πλήρες ηλεκτρονικό αναλογικό σύστημα συλλογής διοδίων στην Εγνατία Οδό»

«Στις 17 Νοεμβρίου 2014, με βάση το ΦΕΚ 3086, αποφασίσθηκε η κατασκευή 13 μετωπικών σταθμών στον κύριο άξονα της Εγνατίας Οδού (λαμβάνοντας υπόψη τους 6 ήδη υλοποιημένους σταθμούς) και επιπλέον 5 μετωπικών σταθμών στους κάθετους άξονες τις Εγνατίας Οδού. Παράλληλα αποφασίσθηκε εντός του 2017 να εγκατασταθεί σταδιακά ολοκληρωμένο αναλογικό σύστημα, με πρώτη φάση τους σταθμούς των περιαστικών περιοχών και να λειτουργήσουν με αναλογικό σύστημα μόνο για τους χρήστες που κατέχουν πομποδέκτη (ηλεκτρονική συναλλαγή).

Τα σενάρια που μπορούν να εφαρμοστούν είναι: είτε η συνέχιση κατασκευής προσωρινών μετωπικών σταθμών διοδίων όπου δε θα υπάρχει εφαρμογή αναλογικής χρέωσης (προβλέπεται  μάλιστα ότι θα κατασκευαστούν προσωρινοί σταθμοί με λυόμενα κτίρια, αυξημένο κόστος, χωρίς συνθήκες καλής λειτουργίας, ασφάλειας και αμφιβόλου αρχιτεκτονικής, ενώ δεν θα αποκλειστούν οι πιθανές παρακάμψεις των σταθμών από εναλλακτικό δίκτυο),  είτε η κατασκευή μεταλλικών γεφυρών για την «Ηλεκτρονική Συλλογή Διοδίων Ελεύθερης Ροής» που δίνει την δυνατότητα αναλογικής χρέωσης στον χρήστη

Θέση μας είναι να υπάρξει πλήρης εφαρμογή ηλεκτρονικού αναλογικού συστήματος διοδίων που είναι το πλέον δίκαιο αλλά και προς όφελος του χρήστη.

Είναι προφανές ότι όποια επιλογή αποφασισθεί από την ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για την Εγνατία Οδό, θα καθορίσει το σύστημα συλλογής διοδίων για τα επόμενα χρόνια, επηρεάζοντας  παράλληλα την λειτουργία του μεγαλύτερου αυτοκινητόδρομου της χώρας αλλά και των ίδιων των χρηστών του.»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News