default-image

Χριστοδουλοπούλου: "Οι μετανάστες δε λιάζονται, εξαφανίζονται"!

Ελλάδα
Χριστοδουλοπούλου: "Οι μετανάστες δε λιάζονται, εξαφανίζονται"!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την ώρα που το ζήτημα του μεταναστευτικού κορυφώνεται στη χώρα μας, η αρμόδια υπουργός για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου κάνει νέες δηλώσεις, επαναλαμβάνοντας ότι οι μετανάστες δε λιάζονται αλλά εξαφανίζονται και κατηγορώντας ΜΜΕ και πολιτικούς της αντιπάλους ότι κάνουν ανέκδοτο τα λεγόμενά της.

Την ίδια στιγμή βρίσκει υποστήριξη στο πρόσωπο του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη, ο οποίος νωρίτερα τόνιζε πως είναι «η μόνη υπουργός που δεν έχει κάνει μπάνια φέτος»!

Στη νέα της συνέντευξη, η κ. Χριστοδουλοπούλου υποστήριξε πως «μέχρι και τις 15 Αυγούστου ακριβώς - γιατί και 15 Αυγούστου γίνανε μεταφορές - φεύγανε κανονικά (οι μετανάστες από τα νησιά) προς την Αθήνα. Δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα με τη μεταφορά τους. Το πρόβλημα υπήρχε μόνο στην Κω, όπου είχε συγκεντρωθεί ένας μεγάλος πληθυσμός που δεν μπορούσε να ταυτοποιηθεί. Στη Λέσβο δεν είχαμε τέτοιο πρόβλημα. Τώρα, για δύο-τρεις μέρες, που τα πλοία δεν έχουν θέσεις, καταβάλλουμε μεγάλες προσπάθειες να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της μεταφοράς αυτών των ανθρώπων. Να είστε σίγουροι ότι θα το λύσουμε».

Μάλιστα, η ίδια μιλώντας στο ρ/σ του "Βήματος" πρόσθεσε πως «αυτοί οι άνθρωποι έρχονται στην Ελλάδα» και πως «όσοι επιθυμούν να φιλοξενηθούν, υπάρχει ανοιχτός χώρος φιλοξενίας στον Ελαιώνα. Οι υπόλοιποι τραβάνε το δρόμο τους. Κι εκεί όταν απάντησα ότι (οι μετανάστες) εξαφανίζονται, γιατί ακριβώς δεν μπορώ να λέω κάποια πράγματα δημόσια, γιατί υπάρχει και η Ευρώπη, το κάνανε κι αυτό ανέκδοτο. Κι όταν είπα λιάζονται, γιατί εκεί κάνανε τις επαφές, κι αυτό έγινε ανέκδοτο. Γιατί, ακριβώς δεν ξέρετε ούτε από υπαινιγμούς ούτε από δημόσιο λόγο. Τώρα, δε λιάζονται. Εξαφανίζονται!», τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός.

Ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, στην προσπάθειά του να υποστηρίξει τους χειρισμούς της κ. Χριστοδουλοπούλου στο μεταναστευτικό, δήλωσε δημόσια ότι είναι η μόνη υπουργός που δεν έχει κάνει μπάνια φέτος! Χαρακτηριστικά είπε: «Με στεναχωρεί η κριτική των μέσων ενημέρωσης για την Τασία Χριστοδουλοπούλου. Είναι η μοναδική υπουργός που δεν έκανε μπάνιο φέτος», για να προσθέσει: «Πότε είναι στην Κω, πότε στη Μυτιλήνη και ακούει "παραιτήσου" από αυτούς που δεν έχουν κάνει ούτε μια πρόταση για το πρόβλημα όταν 5.000 πρόσφυγες μπαίνουν καθημερινά στα νησιά».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News