default-image

Δ. Μάρδας: "Δεν είναι απαραίτητες οι εκλογές"

Ελλάδα
Δ. Μάρδας: "Δεν είναι απαραίτητες οι εκλογές"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας από εκείνους τους κυβερνητικούς που δείχνουν να μην επιθυμούν εκλογές, είναι ο Δημήτρης Μάρδας. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών σε δηλώσεις του σε αθηναϊκό τηλεοπτικό σταθμό σήμερα, υποστήριξε ότι οι εκλογές δεν είναι απαραίτητες για τη χώρα.   

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών  πήρε θέση όσον αφορά το κλίμα εκλογών που υπάρχει στη χώρα τις τελευταίες εβδομάδας, τονίζοντας ότι δεν είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθούν. «Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να εφαρμόσει το πρόγραμμά του βραχυπρόθεσμα. Να το προσαρμόσει και να το περάσει σε μεταγενέστερο χρόνο. Δεν είναι απαραίτητες οι εκλογές. Αρκεί η επανεκκίνηση της οικονομίας και να εφαρμοστούν τα αυτονόητα. Λύσεις στην οικονομία υπάρχουν πάντα», ανέφερε.

Ο κ. Μάρδας παραδέχθηκε, για μία ακόμη φορά, πως οι διαπραγματεύσεις οδήγησαν σε ήττα την ελληνική κυβέρνηση, καθώς δεν επιτεύχθηκε ο στόχος που είχε οριστεί. «Βρισκόμαστε στο τέλος μίας πορείας. Μνημόνιο μπορούσαμε να έχουμε και τον Μάρτιο. Θα ερχόταν το πακέτο, θα κάναμε πως αντιστεκόμαστε, θα υπογράφαμε και όλα εντάξει. Διαλέξαμε να δώσουμε μία πεντάμηνη μάχη. Όποιος δεν το βλέπει, δεν έχει μάτια. Γι' αυτό χρησιμοποιώ τον όρο συμφωνία και όχι μνημόνιο. Έχουμε μία ήττα. Έγιναν λάθη σίγουρα. Είχαμε να επιλέξουμε μεταξύ μίας κακής συμφωνίας και καταστροφής και σε μία συμφωνία που δεν θα βλέπαμε το τσουνάμι να έρχεται πίσω από την πλάτη μας. Το ερώτημα είναι αν θέλουμε να είμαστε εντάξει με τη συνείδησή μας ή να φροντίσουμε για τον κόσμο;», ήταν η αρχική του τοποθέτηση ενώ στη συνέχεια πήρε θέση για τις συντάξεις.

«Πόσο καιρό κοιτάμε τις πρόωρες συντάξεις; Εμείς τις αγγίξαμε. Αγγίξαμε χοντρά αυτονόητα. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν σε αυτή τη χώρα 40άρηδες και 45άρηδες συνταξιούχοι. Αγγίξαμε τη γραφειοκρατία, η οποία περιορίστηκε στο έπακρο. Δημιουργήσαμε ένα σύγχρονο όργανο επόπτευσης. Γιατί οι προηγούμενοι δεν έκαναν τίποτε από αυτά;»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News