Ελλάδα

1.728 μετανάστες περισυνελέγησαν

Τουλάχιστον 1.728 μετανάστες περισυνελέγησαν από την Παρασκευή έως σήμερα το πρωί από το Λιμενικό Σώμα σε Σαμοθράκη, Λέσβο, Χίο, Σάμο, Αγαθονήσι, Καλόλιμνο, Κω και Μεγίστη.

Στο μεταξύ, στην Κω  1.166 πρόσφυγες από τη Συρία, έχουν επιβιβαστεί έως τώρα στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» που βρίσκεται στο λιμάνι.

Το πλοίο, το οποίο θα παραμείνει στην περιοχή για περίπου 15 ημέρες, αναμένεται να αντικατασταθεί στη συνέχεια με άλλο.

Η λύση των πλοίων είναι προσωρινή και πανάκριβη για την κυβέρνηση είπε μιλώντας στην ΕΡΤ η Αναπληρώτρια υπουργός Εσωτερικών Τασία Χριστοδουλοπούλου, η οποία προανήγγειλε την προετοιμασία χώρου υποδοχής στην Κω.

«Οι ροές μάς υπερβαίνουν δε μπορούμε να τις προβλέψουμε ακριβώς, αλλά όλοι πρέπει να κατανοήσουμε ότι χρειάζεται η συνεργασία των πάντων. Ζητάμε την πολιτική συναίνεση και κυρίως τις προτάσεις όλων γιατί μέχρι τώρα μόνο γκρίνιες ακούω.», ανέφερε η υπουργός.

«Δε μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο γιατί οι ευρωπαϊκές συμβάσεις μας υποχρεώνουν να υποδεχόμαστε τους πρόσφυγες να τους περιθάλπουμε και να τους σιτίζουμε», επεσήμανε η κ. Χριστοδουλοπούλου και τόνισε ότι σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία έχουν περάσει από τη χώρα μας περίπου 160.000 πρόσφυγες.  

Σχόλια