default-image

Το Ποτάμι καταθέτει πρόταση μομφής κατά Κωνσταντοπούλου

Ελλάδα
Το Ποτάμι καταθέτει πρόταση μομφής κατά Κωνσταντοπούλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόταση μομφής εναντίον της Ζωής Κωνσταντοπούλου φαίνεται ότι ετοιμάζεται να καταθέσει στη Βουλή Tο Ποτάμι, για τη στάση και τη συμπεριφορά που έχει επιδείξει η Πρόεδρος της Βουλής.

Όπως μεταδίδει το Mega, ήδη, Το Ποτάμι έχει στείλει στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες των κομμάτων της αντιπολίτευσης, πλην της Χρυσής Αυγής, σχετικό κείμενο.

Όπως εξηγεί όμως ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού Δημήτρης Τσιόδρας η κίνηση αυτή δεν μπορεί να γίνει μόνο από τους βουλευτές του Ποταμιού, καθώς χρειάζεται και η πλειοψηφία. Ο ίδιος πάντως επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπερψηφίσουν την πρόταση μομφής εφόσον κατατεθεί, ενώ κάτι τέτοιο έχουν απορρίψει οι βουλευτές του ΚΚΕ.

Σε δηλώσεις του στο Mega ο Γιώργος Αμυράς είπε: «Από τη στιγμή που η κυβέρνηση δεν τολμά να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, ας το λύσει η Βουλή. Γι' αυτό εμείς οι βουλευτές του Ποταμιου πήραμε την πρωτοβουλία και ανοίξαμε τον δρόμο. Καταθέσαμε στα κόμματα ένα σχέδιο πρότασης μομφής κατά της κ. Κωνσταντοπούλου έτσι ώστε όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Πάντως και ο πρωθυπουργός λίγο πριν την ψήφιση του μνημονίου στη Βουλή είχε επαναλάβει τα περί θεσμικής δυσαρμονίας και είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο πρωτοβουλιών.

«Είναι η πρώτη πρόεδρος της Βουλής στην κοινοβουλευτική ιστορία που δεν ασκεί πολιτειακά καθήκοντα, αλλά πολιτικά. Παραβιάζει την ουσία του Συντάγματος, το οποίο ορίζει ότι την πολιτική της χώρας την καθορίζει η κυβέρνηση» αναφέρει το κείμενο που έχει μοιράσει το Ποτάμι.

«Έχει μετατρέψει την εθνική αντιπροσωπεία, το διοικητικό προσωπικό και το κανάλι της Βουλής σε προσωπικό της τσιφλίκι για την εξυπηρέτηση προσωπικών στρατηγικών που σε καμία περίπτωση δεν έχουν την έγκριση της κυβέρνησης, της αντιπολίτευσης και εν τέλει της ελληνικής κοινωνίας», σημειώνεται στην πρόταση μομφής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News