Ελλάδα

Ξουλίδου: "Προωθούν την απαλλαγή από τα Θρησκευτικά για όλους"

Η τομεάρχης Παιδείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης, Σταυρούλα Ξουλίδου, προχώρησε σε δήλωση για τα αιτήματα της Ένωσης Άθεων, που πρόσφατα είχαν συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Παιδείας Τάσο Κουράκη, όπως προκύπτει από σχετική ανάρτηση στο δικτυακό τόπο της Ένωσης.

Η κ. Ξουλίδου αναφέρει πως «την ώρα που η χώρα παλεύει να ορθοποδήσει και λίγο πριν τη μεγάλη γιορτή της Κοίμησης της Θεοτόκου, μερίδα της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας συναντάται με εκπροσώπους της Ένωσης Άθεων προωθώντας - και μάλιστα χωρίς διάλογο - θέματα που αφορούν στην απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών για όλους, κατάργηση της αναγραφής του θρησκεύματος σε δελτία μαθητών και σε απολυτήρια, διευκρινίσεις στον τρόπο αίτησης για απαλλαγή από τη συμμετοχή σε εκκλησιασμούς και στον τρόπο διεξαγωγής της πρωινής προσευχής, ενώ απαξιώνει εκπαιδευτικούς που ζητούν επανειλημμένα να συναντηθούν με το υπουργείο.

Κάτι τέτοιο αποτελεί τουλάχιστον αθέμιτη πρόκληση όχι μόνο για το σύνολο του εκπαιδευτικού κόσμου του οποίου τα προβλήματα παραμένουν άλυτα, αλλά και για το σύνολο του ορθόδοξου ελληνισμού της χώρας, τη στιγμή που το ελληνικό ορθόδοξο χριστιανικό πνεύμα αποτελούσε και αποτελεί πνευματική "πυξίδα" όλων μας εν μέσω της καταιγίδας της κρίσης.

Ως τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στο σύνολό μας εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας σε επικείμενες αλλαγές που θίγουν τη θρησκευτική συνείδηση όλων των Ελλήνων. Δεσμευόμαστε ότι σε περίπτωση που έρθουν στη Βουλή θα τις καταψηφίσουμε, με σύμμαχό μας τους Έλληνες πολίτες, προασπιζόμενοι το θρησκευτικό αίσθημα όλων των Ελλήνων».

Σχόλια