default-image

Τσίπρας: Δεν μετανιώνω που αποφάσισα το συμβιβασμό

Ελλάδα
Τσίπρας: Δεν μετανιώνω που αποφάσισα το συμβιβασμό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Δεν μετανιώνω που πάλεψα προκειμένου να υπερασπιστώ το δίκαιο του ελληνικού λαού, ούτε μετανιώνω που αποφάσισα τον συμβιβασμό, είπε, μεταξύ άλλων", ο Αλέξης Τσίπρας στην εκτενή ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής.

"Άκουσα να λένε ότι θριαμβολογούμε. Όχι δεν θριαμβολογούμε, αλλά ούτε θρηνούμε. Είμαι απολύτως σίγουρος ότι ήταν ότι καλύτερο μπορούσαμε να πετύχουμε δεδομένου των συνθηκών που επικρατούσαν στην Ευρώπη. Και ξαναλέω αν υπάρχει έστω και ένας που πιστεύει ότι υπήρχε λύση να μας πει ποια ήταν αυτή", Ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Σε λίγες ώρες λοιπόν ο κ. Τσακαλώτος θα δώσει μία μάχη γιατί συγκεκριμένες διεκδικήσεις απολύτως άστοχες και άδικες αλλά συγκεκριμένες και δεδηλωμένες από την πλευρά Σόιμπλε θα προσπαθήσει να πάρει πίσω όσα έχουμε επιτύχει.

Αυτό δεν θα είναι αποτυχία Τσακαλώτου όμως» δήλωσε.

«Ακούω επίσης από πολλούς να λένε διαρκώς ότι σήμερα ερχόμαστε να ψηφίσουμε το χειρότερο μνημόνιο. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπάρχει καλό μνημόνιο αλλά κάποια στιγμή πρέπει να ειπωθούν  κάποια πράγματα και έχει σημασία και με τι συγκρίνεις.

Να μην συγκρίνουμε μ' αυτό που θα θέλαμε αλλά μ' αυτό που έχουμε μπροστά μας.», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

«Η χώρα βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ευθύνη όλων είναι να διασφαλίσουμε το ότι η χώρα μας θα επιβιώσει για να μάχεται και να αγωνίζεται.

Αυτή η είναι μέγιστη ευθύνη που αναλογεί σε όλους μας.

Μην δώσουμε το πάτημα στους πιο ακραίους κύκλους της Ευρώπης το πάτημα να τορπιλίσουν αυτή τη συμφωνία πηγαίνοντας την χώρα σε διαδοχικές γέφυρες δάνεια.», κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας.

Β. Μεϊμαράκης: Εμείς θα σταματήσουμε την πλήρη διάλυση της χώρας

Για τις ευθύνες του πρωθυπουργού, τις πιθανές εκλογές, την στήριξη της Νέας Δημοκρατίας για να περνάνε τα νομοσχέδια, αλλά και τις επιλογές του Αλέξη Τσίπρα σε πρόσωπα, έκανε λόγο ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, Ευάγγελος Μεϊμαράκης έκανε λόγο για πλήρη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ και του κοινοβουλίου και «όπως πάμε, πάμε για πλήρη διάλυση της χώρας».

«Την πλήρη διάλυση της χώρας εμείς θα την σταματήσουμε» υπογράμμισε ο κ. Μεϊμαράκης.

Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι παρουσιάζει πολλές από τις δικές της προτάσεις ως προτάσεις του Κουαρτέτου υπογραμμίζοντας ότι πολλές από αυτές τις προτάσεις η κυβέρνηση Σαμαρά τις απέρριψε.

Μάλιστα, ο κ. Μειμαράκης προανήγγειλε, τη σύσταση ομάδων εργασίας από τη ΝΔ προκειμένου στη ΔΕΘ να παρουσιάσει νέο πρόγραμμα το οποίο κάλεσε τον κ. Τσίπρα να χρησιμοποιήσει.

Σ. Θεοδωράκης: «Η Ελλάδα έχει ανάγκη από κυβερνήσεις συνεργασίας»

Έντονη ήταν η κριτική και του Σ. Θεοδωράκης απέναντι στην κυβέρνηση, ενώ δεν έλειψαν και τα στοχευμένα σχόλια ενάντια στον Πρωθυπουργό. "Δεν υπήρχε λάσπη που να μην μας την ρίξατε", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωράκης απευθυνόμενος στον Αλ Τσίπρα.

«Πολιτικές υποσχέσεις, κομματικές υποσχέσεις, προεκλογικές υποσχέσεις. Αλλά όπως και να τα πεις είναι τα ψέματα της πολιτικής. Το λεφτά υπάρχουν του Γιώργου Παπανδρέου και ο Σαμαράς που από τα Ζάππεια ξόρκιζε τα μνημόνια. Και μετά τα δικά σας ψέματα: Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, 13η σύνταξη κλπ» ανέφερε ο κ. Θεοδωράκης και συμπλήρωσε ότι «πρέπει, επιτέλους, να μιλήσουμε για αλήθειες».

Η Ελλάδα δεν θα βγει από την κρίση αν δεν αρχίσει να παράγει και αν η παιδεία της δεν φύγει μπροστά, επισήμανε ο κ. Θεοδωράκης. «Για μας η Ελλάδα έχει ανάγκη από κυβερνήσεις συνεργασίας» αλλά, όπως εξήγησε, με αλλαγή του εκλογικού νόμου και με δραστική μείωση του μπόνους των 50 εδρών για το πρώτο κόμμα (ας έχει, είπε, 20, 30 έδρες αλλά όχι το 1/6 της Βουλής). Επίσης σημείωσε πως «χρειάζεται να μειώσουμε τους υπαλλήλους στα κόμματα, να συγκρουστούμε με συντεχνίες, να φτιάξουμε ένα μικρότερο και πιο αποτελεσματικό κράτος, δίκαιο και σταθερό φορολογικό σύστημα, παραγωγή και εξαγωγές».

Π. Καμμένος: Η συμφωνία αποτελεί το τέλος της εποχής των μνημονίων

«Αυτή η συμφωνία αποτελεί το τέλος της εποχής των μνημονίων», τόνισε ο Πάνος Καμμένος στην ομιλία του στη Βουλή.

Η συμφωνία επετεύχθη μετά την σκληρή διαπραγμάτευση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, δήλωσε

«Υπάρχει σε κανέναν αμφιβολία ότι εξαντλήθηκαν όλες οι δυνατότητες που υπήρχαν; αναρωτήθηκε. Φτάσαμε στο σημείο να απευθυνθούμε σε ανατολή και δύση», είπε.

Σημείωσε ακόμη ότι το θέμα της Ευρώπης δεν είναι ταμπού για τον ίδιο.

 «Μακάρι να υπήρχε άλλη λύση που να φέρει ευημερία στον ελληνικό λαό, ακόμη και με άλλο νόμισμα. Αλλά τέτοια λύση δεν υπήρχε» είπε. «Γι' εμάς το νόμισμα δεν είναι ταμπού. Αν υπήρχε λύση οι ΑΝΕΛ θα την στήριζαν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News