default-image

Μαξίμου: "Ο Π. Λαφαζάνης επέλεξε ξεχωριστό δρόμο από το ΣΥΡΙΖΑ"

Ελλάδα
Μαξίμου: "Ο Π. Λαφαζάνης επέλεξε ξεχωριστό δρόμο από το ΣΥΡΙΖΑ"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης επέλεξε έναν ξεχωριστό δρόμο από αυτόν της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρουν πηγές του Μαξίμου, δείχνοντας πλέον στην Αριστερή Πτέρυγα το δρόμο της εξόδου.

«Η απόφαση του Π. Λαφαζάνη να ανακοινώσει σήμερα, σε συμπόρευση με παράγοντες της πολυδιασπασμένης εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, το πρόπλασμα νέου πολιτικού φορέα, οριστικοποιεί την από καιρό ειλημμένη απόφασή του», αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Παράλληλα, προσθέτουν ότι ο κ. Λαφαζάνης δικαιολογεί τη φανερή, πλέον, δραστηριότητά του για ίδρυση νέου πολιτικού φορέα, επικαλούμενος την προσήλωσή του στις προγραμματικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και στο αποτέλεσμα του πρόσφατου δημοψηφίσματος.

«Θα χρειαστεί να υπενθυμίσουμε ότι η συντεταγμένη επιστροφή στη δραχμή, την οποία θέτει ως κεντρικό πολιτικό του στόχο - δηλαδή δραχμή με μνημόνιο - μπορεί να αποτελεί θέση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αλλά δεν υπήρξε ποτέ προγραμματική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ», συμπληρώνουν.

Καταλήγοντας, οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι οι πάντες γνωρίζουν ότι το 62% του «όχι» δεν ήταν σε καμία περίπτωση εντολή ούτε για έξοδο από το ευρώ, ούτε για επιστροφή στο εθνικό νόμισμα.

«Ας μας διαγράψει!»

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, πάντως, σε συνομιλία του νωρίτερα με δημοσιογράφους στη Βουλή, επιβεβαίωσε ότι δημιουργούνται Επιτροπές Αγώνα κατά του Μνημονίου, καθώς «όταν κάτι δεν το αποδέχεσαι, μάχεσαι εναντίον του».

Στην παρατήρηση ότι «έτσι μάχεσαι και κατά της κυβέρνησης», έκανε λόγο για «μεταβατική κατάσταση», ενώ στην παρατήρηση πως ο πρωθυπουργός (και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας) ως πρόεδρος της ΚΟ μπορεί να σας διαγράψει» είπε «δε νομίζω, υπάρχει καταστατικό του κόμματος και κανονισμός της Κ.Ο. Από βουλευτές θα μας διαγράψει; Ας μας διαγράψει».

Νωρίτερα, είχει γίνει γνωστό ότι στελέχη και μέλη αριστερών συλλογικοτήτων, μεταξύ των οποίων και ο κ. Λαφαζάνης, καλούν σε κοινωνική και πολιτική συγκρότηση ενός «ενωτικού κινήματος που θα δικαιώσει τους πόθους του λαού για δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη».

Εκτός από τον κ. Λαφαζάνης, τη δήλωση υπογράφουν οι Βερναρδάκης Αλέκος ("Κομμουνιστική Ανανέωση"), Γαλάνης Νίκος ("Παρέμβαση"), Κάβουρας Δημήτρης ("Κομμουνιστική Οργάνωση Ανασύνταξη"), Καλτσώνης Δημήτρης ("Μαρξιστικός Σύλλογος "Γ. Κορδάτος"), Μαντάς Παναγιώτης ("ΔΗΚΚΙ"), Νταβανέλος Αντώνης ("ΔΕΑ"), Παγιάτσος Ανδρέας ("Ξεκίνημα"), Σακελλαρόπουλος Σπύρος ("ΑΡΑΝ"), Σαραφιανός Δημήτρης ("ΑΡΑΣ"), Σουάνη Μαρία ("Κομμουνιστικό Κίνημα Εργατικός Αγώνας"), Τζήμας Θέμης ("Δίκτυο Σοσιαλιστών") και Χήτας Λάμπρος ("Πρωτοβουλία των 1000").

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News