Ελλάδα

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση από την Ε.Ε. ζητεί ο δήμαρχος Κω

Την έκτακτη οικονομική ενίσχυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς τη χώρα μας για να αντιμετωπιστεί το μεταναστευτικό πρόβλημα στην Κω, ζητά από τον αρμόδιο Επίτροπο Μετανάστευσης Δημήτρη Αβραμόπουλο ο δήμαρχος Κω Γιώργος Κυρίτσης.

Ο Δήμαρχος επισημαίνει ότι η διαχείριση και η αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος στην Κω είναι ιδιαίτερα δυσχερής και  τονίζει ότι θα πρέπει να υπάρξει έκτακτη οικονομική ενίσχυση από το Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων προς τη χώρα μας, προκειμένου να ενισχυθούν οι υποδομές φύλαξης των θαλάσσιων συνόρων στην περιοχή της Κω.

Σε δήλωση του, ο κ. Κυρίτσης, αναφέρει: «Οι έκτακτες καταστάσεις απαιτούν έκτακτες αποφάσεις και μέτρα. Ο κ. Αβραμόπουλος είναι φίλος της Κω, κυρίως όμως έχει ρεαλιστική αντίληψη για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού. Ευελπιστώ ότι και αυτή τη φορά θα βοηθήσει τη χώρα και την ελληνική κυβέρνηση, προωθώντας μία έκτακτη οικονομική ενίσχυση, από την Ευρωπαϊκή Ένωση που είναι αναγκαία για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα στην Κω και στα άλλα νησιά».

Στο μεταξύ, το πλοίο "Ελευθέριος Βενιζέλος", της ΑΝΕΚ LINES ναύλωσε το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, σε συνεργασία με την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, προκειμένου να εγκατασταθούν σε αυτό περίπου 2.500 πρόσφυγες που βρίσκονται στην Κω.

Το πλοίο αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμάνι της Κω την Παρασκευή 14 Αυγούστου

Στους πρόσφυγες, όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο, θα παρέχεται πλήρης σίτιση.

Σχόλια