default-image

Ν. Βούτσης:"Βαριά η συμφωνία - Δεν είμαστε έτοιμοι για εκλογές"

Ελλάδα
Ν. Βούτσης:"Βαριά η συμφωνία - Δεν είμαστε έτοιμοι για εκλογές"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για τη συμφωνία, τα νέα μέτρα αλλά και τις «ρωγμές» που έχει ήδη προκαλέσει αλλά και που θα δημιουργήσει στη συνέχεια έκανε λόγο ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, σε συνέντευξή του σε γνωστό τηλεοπτικό σταθμό.

«Βαριά και προβληματική η συμφωνία» ήταν ο χαρακτηρισμός, που έδωσε ο κ.Βούτσης, σχολιάζοντας στη συνέχεια πως «έπρεπε να δοθεί περισσότερος χρόνος στη Βουλή για να συζητήσει», κάνοντας αναφορά στο «μπλόκο» της Ζωής Κωνσταντοπούλου, συνεχίζοντας πως «με τον μανδύα και τα προσκόμματα μιας θεσμικής τυπολατρίας ο περιορισμός της συζήτησης δεν βοηθά κανέναν».

Σχετικά με το ειδικό έγγραφο που ζήτησε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου για την πιστοποίηση της ώρας, που έφτασε στη Βουλή το Σχέδιο Νόμου, ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε πως «οι κλητήρες επιδίδουν έγγραφα στα σπίτια. Δεν μας τιμά να αναλωνόμαστε με την τυπολατρεία που ειναι στα όρια του προσχήματος».

Όπως επισήμανε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών, «πρόκειται για μια συμφωνία, καθώς μαζί με τη δανειακή σύμβαση και με όλα τα προαπαιτούμενα έχει και μνημόνιο, είναι σαφές, δεν μπορεί κανείς να πει κάτι διαφορετικό». Ταυτόχρονα έκανε αναφορά για νέα «υφεσιακά» μέτρα και για τα σενάρια πρόωρων εκλογών.

Ο κ.Βούτσης υποστήριξε πως πρέπει να υπάρξουν ψύχραιμες σκέψεις τονίζοντας πως δεν πρέπει μια κυβέρνηση αριστεράς να πέσει από βουλευτές της ίδιας. Ωστόσο, υπογράμμισε χαρακτηριστικά πως δεν προτίθεται η κυβέρνηση, ούτε η πολιτική της να προκηρύξει εκλογές για τον Σεπτέμβρη. Τελειώνοντας, ανέφερε χαρακτηριστικά πως «το υπουργείο δεν είναι τεχνικά έτοιμο για εκλογές το Σεπτέμβριο και εφόσον προκηρυχθούν εκλογές θα χρειαστεί ένταση της δουλειας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News