default-image

Ανοδικά κινείται το Χρηματιστήριο σήμερα

Οικονομία
Ανοδικά κινείται το Χρηματιστήριο σήμερα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε θετικό έδαφος επιχειρεί να κινηθεί ο Γενικός Δείκτης Τιμών, μετά από δύο διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις, με το εποχικά δικαιολογημένο χαμηλό τζίρο να καθιστά την άνοδο πιο ευάλωτη.

Εν μέσω προσδοκιών για συμφωνία περνάει η τάση στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Στο επίκεντρο βρίσκεται η ολοκλήρωση της συμφωνίας μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των Θεσμών αυτή την εβδομάδα και ίσως και μέχρι αύριο Τρίτη, ώστε να υπάρξει ο απαιτούμενος χρόνος από τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια να αξιολογήσουν και να εγκρίνουν τη συμφωνία, με στόχο να χορηγηθούν τα κονδύλια για την πληρωμή της δόσης της ΕΚΤ την 20ή Αυγούστου.

Μία τέτοια προοπτική θα μπορέσει να λειτουργήσει καταλυτικά στην επενδυτική ψυχολογία, η οποία έχει κατακρημνιστεί από τον Ιούνιο και έπειτα.

Οι μετοχές του τραπεζικού κλάδου αναμένεται να εξακολουθήσουν να κινούνται με ακραίες μεταβολές, με τους όρους της ανακεφαλαιοποίησής τους να αναμένεται να αποκαλυφτούν μετά την ολοκλήρωση των stress tests μέσα στο μήνα.

Στο ταμπλό, τον πρώτο λόγο έχουν οι τραπεζικές μετοχές, με τον υποκείμενο δείκτη τους να καταγράφει κέρδη της τάξης του 6-7%. Η μετοχή της Alpha Bank σημειώνει κέρδη 10,66%, ακολουθεί η Τρ. Πειραιώς (+9,03%) ενώ η Eurobank και η ΕΤΕ ενισχύονται 7,14% και 5,62% αντίστοιχα. Από τα warrants ξεχωρίζει αυτό της Alpha Bank με κέρδη της τάξης του 28%.

Στις υπόλοιπες δεικτοβαρείς μετοχές, ο ΟΤΕ διαπραγματεύεται 4,8% υψηλότερα, ο ΟΠΑΠ σημειώνει άνοδο 4,38%, η ΜΠΕΛΑ (+3,65%), ο Τιτάνας (+3,62%), η ΓΕΚΤΕΡΝΑ (+3,14%), η Folli Follie (+3%) και η ΔΕΗ (+3%).

Στον αντίποδα κινούνται η μετοχή της Lamda Develpment (-2,64%) και της Αεροπορίας Αιγαίου (-0,72%).

Από τη μικρομεσαία κεφαλαιοποίηση, σε θετικό έδαφος κινούνται οι Τρ. Αττικής (+14,29%), ΜΙΓ (+3,61%), Intralot (+3,9%) και Φουρλής (+2,88%) ενώ η Χακόρ υποχωρεί 7,07%. Ήπιες είναι οι απώλειες για τον τίτλο της Τρ. Κύπρου (-0,49%) στα 0,204 ευρώ.

Στην αγορά παραγώγων, μειωμένοι είναι οι όγκοι συμβολαίων, με τα premium στις τιμές των τραπεζικών ΣΜΕ να περιορίζονται.

Ο τζίρος της spot αγοράς διαμορφώνεται σε χαμηλά επίπεδα, στα 4 εκατ. ευρώ.

Πηγή: capital.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News