default-image

Μάχη με τις φλόγες σε Χαλκιδική και Αιτωλοακαρνανία

Ελλάδα
Μάχη με τις φλόγες σε Χαλκιδική και Αιτωλοακαρνανία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάχη με τις φλόγες δίνει η πυροσβεστική σε Χαλκιδική και Αιτωλοακαρνανία από το πρωί. Με τη συμμετοχή χερσαίων δυνάμεων πυρόσβεσης συνεχίζεται το έργο της κατάσβεσης πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε νωρίς το πρωί σε δασική έκταση στο Πευκοχώρι, στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής.

Η άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας περιόρισε σημαντικά τις πύρινες φλόγες, που μέχρι στιγμής έχουν κάνει στάχτη περίπου έξι στρέμματα πευκοδάσους.

Από την πρώτη στιγμή κατευθύνθηκαν στην περιοχή -η οποία βρίσκεται στο πρώτο «πόδι» της Χαλκιδικής- δύο πυροσβεστικά «Καναντέρ» τα οποία πραγματοποίησαν ρίψεις νερού. Εξαιτίας του σημαντικού περιορισμού της φωτιάς, τα πυροσβεστικά αεροσκάφη αποχώρησαν από την περιοχή, πριν το μεσημέρι.

Επί τόπου έφτασαν επίσης από νωρίς δώδεκα υδροφόρα οχήματα της Πυροσβεστικής με τα πληρώματά τους, το έργο των οποίων ενισχύθηκε από πεζοπόρα τμήματα. Από την πυρκαγιά δεν απειλήθηκαν κατοικίες ή τουριστικές εγκαταστάσεις.

Φωτιά και στην Αιτωλοκαρνανία

Εν τω μεταξύ φωτιά ξέσπασε στις 5.30 τα ξημερώματα και στην Πάλαιρο Αιτωλοακαρνανίας όπου το πύρινο μέτωπο έχει έκταση περίπου πέντε χιλιομέτρων και ήδη έχει προκαλέσει ζημιές σε καλλιέργειες με ελιές καθώς και σε ποιμνιοστάσια, όπως ανέφερε στο πρακτορείο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Ακτίου-Βόνιτσας, Νίκος Τσάκαλης.

Σημείωσε ότι οι φλόγες απείλησαν δύο κατοικίες, οι οποίες εκκενώθηκαν, καθώς και ένα πρατήριο υγρών καυσίμων, αλλά η επέμβαση των πυροσβεστών ήταν σωτήρια.

Όσον αφορά στις καιρικές συνθήκες, ο κ. Τσάκαλης ανέφερε ότι νωρίτερα το πρωί έπνεαν ισχυροί άνεμοι, αλλά λίγη ώρα αργότερα μειώθηκε η έντασή τους, γεγονός που διευκολύνει το έργο των πυροσβεστών.

Στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 30 πυροσβέστες και 15 οχήματα, καθώς και 12 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Επίσης, από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα.

Στην Πάλαιρο είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά και την 19η Ιουλίου, η οποία ωστόσο δεν είχε απειλήσει κατοικίες, λόγω της έγκαιρης επέμβασης των δυνάμεων της πυροσβεστικής, η οποία είχε κάνει χρήση και εναέριων μέσων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News