default-image

Νέα συνάντηση Τσακαλώτου-Σταθάκη με τους Θεσμούς

Οικονομία
Νέα συνάντηση Τσακαλώτου-Σταθάκη με τους Θεσμούς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από σήμερα βρίσκεται στα χέρια της κυβέρνησης το κείμενο του «μνημονίου κατανόησης», που εστάλη στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Όπως αναφέρει το in.gr, το κείμενο του νέου Μνημονίου είναι ολιγοσέλιδο και προβλέπει μόνον τους βασικούς άξονες πολιτικής.

Η κυβέρνηση θα πρέπει μέσα στα επόμενα δυο 24ωρα να διατυπώσει τα σχόλια και τις παρατηρήσεις της. Ήδη το μεγαλύτερο μέρος του κειμένου είναι σε γνώση των ελληνικών αρχών κάτι που διευκολύνει τις συζητήσεις.

Κυβερνητικός στόχος είναι τόσο το Μνημόνιο όσο και η δανειακή σύμβαση να έχουν περάσει από την Βουλή μαζί με τα προαπαιτούμενα πριν τις 18 Αυγούστου.

Το μνημόνιο θα εξειδικευτεί σε βάθος τους επόμενους μήνες με την Ελλάδα να λαμβάνει για αυτό τεχνική βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η μορφή της τεχνικής βοήθειας που θα προσφέρει η Κομισιόν προβλέπεται στο κείμενο της Συνόδου Κορυφής της 12ης Ιουλίου.

Διαβουλεύσεις των τεχνικών κλιμακίων

Οι συζητήσεις για τα δημοσιονομικά μεγέθη συνεχίζονται το Σάββατο σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων.

Στο τραπέζι βρίσκονται, επίσης, θέματα όπως το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, τα «κόκκινα» δάνεια, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, καθώς και η πρόωρη συνταξιοδότηση.

Νέα συνάντηση με τους θεσμούς

Νέα συνάντηση αναμένεται να έχουν σήμερα το απόγευμα του Σαββάτου οι υπουργοί Τσακαλώτος και Σταθάκης με τους θεσμούς, ενόψει των έντονων ρυθμών των διαπραγματεύσεων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News