default-image

Χρηματιστήριο Αθηνών: Συνεχίζει την ανοδική χθεσινή πορεία

Οικονομία
Χρηματιστήριο Αθηνών: Συνεχίζει την ανοδική χθεσινή πορεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προς διατήρηση των χθεσινών κεκτημένων του φαίνεται να κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται και ένα profit taking βραχυπρόθεσμων κερδών. Άλλωστε πέραν της συνεδρίασης της Δευτέρας κατά τη διάρκεια της οποίας επηρεάστηκε το σύνολο των μετοχών, τα μη τραπεζικά χαρτιά διαφοροποιήθηκαν και μάλιστα ορισμένα έντονα, καταγράφοντας σημαντικές αποδόσεις.

Αναλυτές αναφέρουν ότι η χθεσινή τεχνική αντίδραση της αγοράς με κύριο "ελατήριο" τον τραπεζικό κλάδο, δεν θα πρέπει να εφησυχάζει κανένα επενδυτή, καθώς μπορεί η επικαιρότητα για την Ελλάδα να έχει καταλαγιάσει, λόγω και εποχικότητας, ωστόσο αναμένεται ένας δύσκολος Σεπτέμβριος με διαπραγματεύσεις, εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις, αλλά και με ένα τραπεζικό σύστημα το οποίο θα πρέπει να επανέλθει σε μία σταθερή βάση. Όλα αυτά θα κάνουν τη μεταβλητότητα να είναι παρούσα μαζί μας για αρκετό καιρό ακόμα.

Στο ταμπλό, οι τράπεζες προσπαθούν και σήμερα να λάβουν πρωταγωνιστικό ρόλο, ωστόσο η αγοραστική ένταση είναι μικρότερη, ενώ η Eurobank και η Alpha Bank πέρασαν σε αρνητικό έδαφος, χάνοντας 3,28% και 1,6% αντίστοιχα. Η ΕΤΕ ενισχύεται 2,41% και η Τρ. Πειραιώς κερδίζει 3,5%.

Το μικρό αγοραστικό ενδιαφέρον μετατοπίζεται στις μετοχές του μη τραπεζικού κλάδου. Η Folli Follie σημειώνει κέρδη 4,52%, η Lamda Development κερδίζει 3,18% και ακολουθούν ενδεικτικά  οι Lamda Development (+3,18%), ΟΠΑΠ (+2,36%), Τιτάνας (+2,47%), ΔΕΗ (+2,12%) και ΜΠΕΛΑ (+2,31%). Η ΕΧΑΕ (+2,36%) διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα επιστροφής κεφαλαίου ποσού 0,11 ευρώ ανά μετοχή. Το "νέο" χρήμα αυτό θα πιστωθεί στις δικαιούχους στις 13 Αυγούστου.

Οι Γεκτέρνα και ο Ελλάκτωρ ενισχύονται 6,85% και 5,42% αντίστοιχα.

Στον αντίποδα, διαπραγματεύεται ο ΟΛΠ (-2,56%), η Βιοχάλκο (-2,49%), τα ΕΛΠΕ (-1,84%), ΟΤΕ (-1,29%) και Μυτιληναίος (-0,75%).

Στη μικρομεσαία κεφαλαιοποίηση, το ΥΓΕΙΑ και η Attica Bank κερδίζουν 8,33% και 3,13% αντίστοιχα ενώ ΑΝΕΜΟΣ και Frigoglass υποχωρούν 1,23% και 1,60% αντίστοιχα.

Υποτονικές οι συναλλαγές στα παράγωγα, με το Premium στο future της Eurobank να διατηρείται πάνω από το 10% έναντι της υποκείμενης αξίας.

Ο τζίρος της spot αγοράς διαμορφώνεται στα 43 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα μισά, αφορούν προσυμφωνημένες συναλλαγές κυρίως σε Eurobank, ΕΤΕ, Μπέλα και ΟΠΑΠ.

Πηγή: capital.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News