default-image

Τουρκικά μαχητικά έπληξαν κουρδικούς στόχους στη νοτιοανατολική Τουρκία

Ελλάδα
Τουρκικά μαχητικά έπληξαν κουρδικούς στόχους στη νοτιοανατολική Τουρκία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στόχους Κούρδων ανταρτών βομβάρδισαν τουρκικά μαχητικά αεροπλάνα στη νοτιοανατολική Τουρκία μετά το θάνατο δύο στρατιωτών σε γειτονική πόλη από έκρηξη νάρκης, μετέδωσε το ιδιωτικό πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

Οι αεροπορικές επιδρομές πραγματοποιήθηκαν ενώ αυξάνονται οι επιθέσεις εναντίον του στρατού από τους αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) και τα πλήγματα από τουρκικά μαχητικά εναντίον στόχων του PKK στο βόρειο Ιράκ.

Η αεροπορική επιχείρηση διήρκεσε 35 λεπτά και οι στόχοι στην επαρχία Νταγκλίτσα κοντά στα ιρακινά σύνορα καταστράφηκαν πλήρως, μετέδωσε το Dogan.

Νωρίτερα οι τουρκικές αρχές είχαν ανακοινώσει πως «δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν και ένας στρατιώτης καθώς και ένας φρουρός χωριού (κουρδική παραστρατιωτική πολιτοφυλακή) τραυματίσθηκαν σε επίθεση και στις συγκρούσεις που ακολούθησαν σε αγροτική τοποθεσία της επαρχίας Σιρνάκ».

Μια τηλεχειριζόμενη νάρκη εξερράγη κατά τη διέλευση στρατιωτικής αυτοκινητοπομπής στην επαρχία Σιρνάκ, που βρίσκεται στα σύνορα με τη Συρία και το Ιράκ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News