default-image

Ολοκληρώθηκαν τα πραγράμματα διά βίου μάθησης του Δ. Κισσάμου

Κρήτη
Ολοκληρώθηκαν τα πραγράμματα διά βίου μάθησης του Δ. Κισσάμου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με ιδιαίτερη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή πολιτών ολοκληρώθηκαν τα εκπαιδευτικά προγράμματα που οργάνωσε το προηγούμενο διάστημα από τις αρχές Απρίλιου έως και τα τέλη Ιούνιου, ο Δήμος Κισσάμου μέσω του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ) αυτού. Συνολικά περισσότερα από 190 άτομα συμμετείχαν και παρακολούθησαν δωρεάν τα προγράμματα που υλοποίησε το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου.

Το προσεχές διάστημα θα υπάρξει από πλευράς Δήμου Κισσάμου ειδική εκδήλωση για την απονομή των βεβαιώσεων συμμετοχής σε όλους όσους παρακολούθησαν τα εκπαιδευτικά προγράμματα του ΚΔΒΜ ενώ από το Σεπτέμβρη θα υπάρξει λειτουργία και νέων τμημάτων Δια Βίου Μάθησης.

Ακολοθούν τα αποτελέσματα της διά βίου μάθησης  στο Δήμο Κισσάμου σε αριθμούς:

Η ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΙΣΣΑΜΟΥ ΣΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ

      220 ήταν οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν από ενδιαφερόμενους πολίτες για συμμετοχή στα προγράμματα Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Κισσάμου.

      12 ήταν τα εκπαιδευτικά τμήματα που λειτούργησαν στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Κισσάμου - από τις αρχές Απρίλιου έως τα τέλη Ιούνιου - και στα οποία διδάσκονταν  προγράμματα εθνικής αλλά και τοπικής εμβέλειας όπως π.χ. Ρωσικά και Αγγλικά, Φωτογραφία, Διαδικτυακή προβολή και διαχείριση επιχείρησης τουριστικών υπηρεσιών, κ.α.

      192 ήταν τα άτομα που συμμετείχαν συνολικά στα επιμορφωτικά προγράμματα, με το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών να είναι γυναίκες (74%).

      6 στους 10 ωφελούμενους (118 άτομα) που συμμετείχαν στα επιμορφωτικά προγράμματα, ήταν άνεργοι που τους δόθηκε η δυνατότητα να αποκτήσουν δωρεάν νέες γνώσεις και δεξιότητες

Αναφερόμενος στα αποτελέσματα του α' κύκλου του προγράμματος Δια Βίου Μάθησης που υλοποίησε ο Δήμος Κισσάμου, ο Δήμαρχος κ. Θ. Σταθάκης εξέφρασε την ικανοποίηση του επισημαίνοντας ότι «η αποδοχή και η συμμετοχή των συμπολιτών μας στις δομές της δια βίου μάθησης στην περιοχή μας υπήρξε πολύ μεγάλη, δείγμα της επιθυμίας του κόσμου να επιμορφωθεί, να αποκτήσει νέες γνώσεις και δεξιότητες» προσθέτοντας ότι «η Δημοτική Αρχή θα συνεχίζει να στηρίζει και να διεκδικεί δράσεις και πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στην αναβάθμιση των προσόντων και δεξιοτήτων του ανθρώπινου κεφαλαίου του Δήμου μας». 

Παράλληλα, ο Δήμαρχος Κισσάμου ευχαριστεί θερμά τον οργανωτικά υπεύθυνο του ΚΔΒΜ Κισσάμου κ. Μανώλη Βεστάκη, τον Ειδικό Σύμβουλο του και συντονιστή των δράσεων Δια Βίου Μάθησης στο Δήμο Κισσάμου κ. Γαβριήλ Κουρή, τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Βασίλειο Γλαμπεδάκη, όλους τους καθηγητές και τους συμμετέχοντες στα προγράμματα, καθώς και όλους όσους συνέβαλλαν στο να λειτουργήσει με επιτυχία και για πρώτη φορά το πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης στο Δήμο Κισσάμου.  

Τέλος, σημειώνεται ότι η λειτουργία του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ) του Δήμου Κισσάμου εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τίτλο Πράξεων «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας & Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ7 και «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης - Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας & Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ8, που συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News