Ελλάδα

Γ.Βρούτσης: Σε έξι μήνες έκαναν την Ελλάδα πρωταθλήτρια στην ανεργία

 «Χρειάστηκαν μόνο 6 μήνες διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, για να καταφέρουν να στέψουν την Ελλάδα πρωταθλήτρια στην ανεργία των νέων στην Ευρώπη», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης.

Σημειώνει ότι ενώ τον Ιούλιο του 2012 η ανεργία των Νέων στην Ελλάδα άγγιζε το 56,4 % με τις απαραίτητες παρεμβάσεις έως τον Αύγουστο του 2014 μειώθηκε κατά 7,1 %.

Συνεχίζοντας ο πρώην υπουργός αναφέρει: ''Παρά τις δυσκολίες, η προηγούμενη κυβέρνηση κατόρθωσε να αποκλιμακώσει το ποσοστό της ανεργίας των νέων στο 49,3%, ποσοστό μικρότερο από το 53,8% της Ισπανίας, η οποία την ίδια περίοδο κατείχε τα σκήπτρα στην ανεργία των νέων στην Ευρώπη.


Δυστυχώς, η βίαιη διακοπή όλων των μεταρρυθμίσεων από τη σημερινή κυβέρνηση, η απραξία, ο λαϊκισμός και η απουσία αναπτυξιακού προσανατολισμού στη χώρα, έφεραν αμέσως δυσμενή αποτελέσματα με θύματα τους νέους της πατρίδας μας.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και της Eurostat, τον Απρίλιο του 2015 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατάφερε με τις πολιτικές της να μετατρέψει την Ελλάδα σε πρωταθλήτρια Ευρώπης στην ανεργία των νέων, εκτοξεύοντας το ποσοστό της στο 53,2%!

Την ίδια περίοδο το αντίστοιχο ποσοστό ανεργίας στην Ισπανία ήταν 49,6%.

Μετά από 6 μήνες διακυβέρνησης της πολλά υποσχόμενης αριστεράς, επιβεβαιώνονται σήμερα όλοι οι φόβοι και οι επιφυλάξεις μας.

Η αλήθεια των αριθμών είναι πλέον αμείλικτη για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, καθώς όπως αποκαλύπτεται δεν είναι μόνο επικίνδυνη για τη χώρα, αλλά και για τους νέους που εξαπατήθηκαν και την ψήφισαν συντριπτικά!.

Σχόλια