default-image

Ακιντζί: Σε δημοψήφισμα η τελική συμφωνία για το Κυπριακό

Ελλάδα
Ακιντζί: Σε δημοψήφισμα η τελική συμφωνία για το Κυπριακό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μέσω δημοψηφίσματος και στις δύο κοινότητες θα εγκριθεί η τελική συμφωνία για το Κυπριακό, όπως αποκάλυψε ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Μουσταφά Ακιντζί σε γραπτή του δήλωση.

Ο κ. Ακιντζί επισημαίνει ότι «η τουρκοκυπριακή ηγεσία είναι σταθερά προσηλωμένη στις αρχές της διαδικασίας των διαπραγματεύσεων και προσεκτική στο να μην επιρρίπτει ευθύνες στην ελληνοκυπριακή πλευρά».

Στο μεταξύ μεγάλες αντιδράσεις προκαλεί στα Κατεχόμενη η κοινή αντίληψη Ακίντζι-Αναστασιάδη για την αναγνώριση του δικαιώματος στην περιουσία.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του τουρκοκυπριακού Τύπου, μία τέτοια ρύθμιση θα συνεπάγεται ότι το 76% των περιουσιών στα κατεχόμενα θα επιστρέψει στους Ελληνοκυπρίους.

Ο εκπρόσωπος του κ. Ακίντζι, διευκρίνισε ότι «το σημαντικό είναι να γίνεται αποδεκτό το δικαίωμα των σημερινών χρηστών όσο και των παλαιών ιδιοκτητών».

Σε ερώτηση, ποιοί περιλαμβάνονται στον ορισμό «σημερινοί χρήστες», ο Τουρκοκύπριος αξιωματούχος υποστήριξε ότι αυτό είναι ακόμη υπό διαπραγμάτευση και πως ακόμη δεν υπάρχει συμφωνία 100%.

Οι διαπραγματευτές ωστόσο βρίσκονται σε πιο προχωρημένο σημείο από ότι στο παρελθόν, σημείωσε ο εκπρόσωπος του κ. Ακιντζί.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News