Ελλάδα

ΚΚΕ: Ερώτηση με θέμα τον ελεύθερο τουρισμό

Ερώτηση υπέβαλλαν οι βουλευτέςν του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης και Νίκος Καραθανασόπουλος προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού με θέμα την ποινικοποίηση του ελεύθερου τουρισμού.

Το περιεχόμενο της ερώτησης:

"Σήμερα, μετά από πέντε χρόνια άγριας λιτότητας λόγω των πολιτικών της ΕΕ και τωνελληνικών Κυβερνήσεων μεγάλα τμήματα του ελληνικού λαού που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο κόστος της διαμονής σε ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις ή σε οργανωμένους από ιδιώτες χώρους κατασκήνωσης επιλέγουν την ελεύθερη κατασκήνωση.

Η σημερινή συγκυβέρνηση, αξιοποιώντας αντιλαϊκούς νόμους των

προηγούμενων κυβερνήσεων, επιδίδεται σε ένα σαφάρι βίαιης απομάκρυνσης,

κατάσχεσης εξοπλισμού και τσουχτερών προστίμων στους ελεύθερους κατασκηνωτές.

Στο νότιο τμήμα της Κρήτης, που προσφέρεται για ελεύθερη κατασκήνωση, όπως για παράδειγμα στην περιοχή Καλοί Λιμένες, αυξάνονται οι περιπτώσεις βίαιης απομάκρυνσης ομάδων ελεύθερων κατασκηνωτών από κλιμάκια του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (ΤΑΕ).

Ειδικά σήμερα, στην δύσκολη περίοδο για τους εργαζόμενους, τους άνεργους και την νεολαία, ενώ η Κυβέρνηση θα έπρεπε, με κρατική χρηματοδότηση και μέριμνα, να διευκολύνει τους ελεύθερους κατασκηνωτές με την οργάνωση των βασικών υγειονομικών υποδομών, στηρίζοντας τις ανάγκες του ελληνικού λαού για φθηνές διακοπές, πρωτοστατεί στην εφαρμογή της σχετικής αντιλαϊκής νομοθεσίας.

Προβάλλει υποκριτικά το ενδιαφέρον της για την προστασία του περιβάλλοντος, ουσιαστικά για να προασπίσει

τα συμφέροντα του τουριστικού κεφαλαίου.

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί ποια μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση προκειμένου :

1. Η ελεύθερη κατασκήνωση να πάψει να διώκεται ποινικά και να έχει την κατάλληλη

κρατική μέριμνα και στήριξη.

2. Να ακυρωθούν τα μέχρι σήμερα επιβληθέντα πρόστιμα."

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια