default-image

"Σκεφτήκαμε τον λαό και προχωρήσαμε στον επώδυνο συμβιβασμό"

Ελλάδα
"Σκεφτήκαμε τον λαό και προχωρήσαμε στον επώδυνο συμβιβασμό"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για υποτίμηση των δυσκολιών και του συσχετισμού δυνάμεων καθώς και για κατάρρευση βεβαιοτήτων, όπως εκείνης ότι μια ελληνική στάση πληρωμών θα προκαλούσε οικονομικό ντόμινο, έκανε λόγο στην ομιλία του στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Πάνος Σκουρλέτης.

Τόνισε ότι αποδείχθηκε πως το σενάριο επιστροφής στο εθνικό νόμισμα ήταν καταστροφικό και υπογράμμισε πως σκεφτήκαμε τον λαό και προχωρήσαμε στον επώδυνο συμβιβασμό.

«Μπορεί κάποιος να κάνει την συμφωνία λιγότερο επώδυνη, εκτός από εμάς;» είπε ο κ. Σκουρλέτης, παραδεχόμενος ταυτόχρονα ότι «είναι ρίσκο».

Ο κ. Σκουρλέτης τοποθετήθηκε κριτικά απέναντι σε πλευρές της ρητορικής του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας χαρακτηριστικά «ακόμα και αν δεν είχαν συμβεί όλα αυτά, ξέραμε ότι θα ήταν πολύ δύσκολο να δώσουμε την 13η σύνταξη, τον Δεκέμβριο», ενώ σε ότι αφορά τον ΕΝΦΙΑ, είπε ότι η ρητορική περί «κανενός φόρου» συνιστούσε υποχώρηση στον λαϊκισμό.

Τέλος, σύμφωνα με το newsbeast.gr, ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι απέναντι στις «διεθνοποιημένες παραγωγικές σχέσεις του καπιταλισμού» πρέπει να αντιταχθεί «ένα διεθνοποιημένο σχέδιο από την αριστερά και επ' αυτού να δούμε πως θα προχωρήσουμε».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News